La primera cursa de MotoGP està a la cantonada. Diumenge 26 de març, donarà el tret de sortida al circuit de Portimao. Abans, dissabte, s'estrenaran les noves curses a l'esprint a la categoria reina. Emulant, així, el format de la WSBK, i de la Fórmula 1.

Les curses a l'esprint repartiran la meitat de punts que en una de normal i es correran la meitat de voltes, per la qual cosa aquest any es batrà el rècord de punts a MotoGP. Després dels primers tests de pretemporada, els pilots ja estaven ultimant els detalls i provant sensacions de cara a diumenge. Un dels protagonistes, negatius, ha estat Pol Espargaró, que ha tingut una dura caiguda durant els FP2.

Pol Espargaro Caida Equipo Medico Portimao / Foto: EFE
Pol Espargaro atès per l'equip mèdic després de la seva caiguda en el circuit de Portimao / Foto: EFE

Pol Espargaró es troba bé

Faltava un minut per al final dels entrenaments lliures quan ha aparegut la bandera vermella per la caiguda de Pol Espargaró. El pilot de GasGas Tech3, ha iniciat una nova etapa, després del seu desastrós pas per Honda, on va viure a l'ombra de Marc Márquez i no li va anar massa bé.

El petit dels Espargaró rodava per la corba 10 quan ha caigut absolutament sol perdent el control de la moto. El pilot català s'ha arrossegat sobre l'asfalt, amb la moto lliscant justament darrere d'ell, fins a xocar amb les proteccions.

La dura caiguda del de Granollers ha provocat moments de tensió, i ha posat tots amb l'ai al cor. Malgrat l'aparatós accident, Espargaró ha estat conscient en tot moment i ha estat traslladat en ambulància fins al Centre Mèdic del circuit.

Uns entrenaments accidentats

La caiguda d'Espargaró ha provocat la segona bandera vermella de la jornada, abans, uns 15 minuts després de posar en marxa la sessió, apareixia la primera per la caiguda d'electricitat al circuit. Però l'ensurt de la tarda, com comentàvem, ha estat l'accident del català.

Després de ser traslladat, Ángel Charte, director mèdic del Campionat del Món de MotoGP, ha atès els mitjans per parlar sobre la primera exploració que s'ha fet a Pol Espargaró. Charte ha assegurat que "ell està bé", encara que pateix un politraumatisme sever de columna i una contusió pulmonar.

El director mèdic ha transmès tranquil·litat amb les seves paraules, "a escala cervical, està perfectament bé. Neurològicament, està bé, no ha perdut la consciència en cap moment" i ha afegit que "mou els braços i les cames". Malgrat tot, li hauran de fer més proves a l'Hospital de Far, per descartar un altre tipus de lesions.