Al FC Barcelona li ha sorgit un monumental embolic inesperat. Hiroshi Mikitani, fundador i CEO de l'empresa japonesa Rakuten, el patrocinador principal del club, ha mostrat el seu enorme enuig per un vídeo que aquest dilluns va sortir a la llum en el qual Dembélé i Griezmann presumptament fan comentaris racistes referint-se a persones japoneses.

De fet, el vídeo hauria estat gravat l'estiu de 2019, mentre el Barça estava de gira pel Japó, uns partits patrocinats precisament per Rakuten. "Com a patrocinador del club i organitzador de la gira, lamento molt que els jugadors del FCB hagin fet comentaris discriminatoris. Atès que Rakuten ha recolzat la filosofia del Barça i patrocinat al club, tals declaracions són inacceptables sota qualsevol circumstància i protestarem formalment contra el club i buscarem els seus punts de vista", ha afirmat Mikitani a través del seu compte oficial del Twitter.

rakuten

Griezmann i Dembélé neguen una actitud racista

En el vídeo, gravat per Dembélé, es veu uns treballadors japonesos, als quals l'extrem va fent zooms mentre diu: "Totes aquestes cares lletges només perquè puguis jugar al PES, no et fa vergonya?". Griezmann no diu res, però riu.

Com era d'esperar, els 2 implicats no han tardat a donar la seva explicació dels fets, negant les acusacions de racisme. "Sempre he estat compromès contra tota forma de discriminació. Des de fa diversos dies algunes persones em fan passar per un home que no soc. Rebutjo amb fermesa les acusacions contra mi i lamento si vaig poder ofendre als meus amics japonesos", ha escrit Griezmann al seu compte del Twitter.

rakutenGriezmann

"Podria haver estat a qualsevol altre lloc del planeta. No era contra cap comunitat. De vegades uso aquest tipus d'expressions en privat, amb amics, sense importar el seu origen. Aquest vídeo és ara públic. Entenc que hagi pogut ferir les persones presents en aquesta imatge i per això els presento les meves més sinceres disculpes", ha afirmat Dembélé en el seu compte d'Instagram.

Crítiques i malestar d'aficionats japonesos

Tanmateix, sembla que les explicacions no han convençut ni a Rakuten ni a una part dels seguidors japonesos del Barça, que també han mostrat el seu malestar a través de les xarxes socials. "Això és terrible. És groller cap als japonesos! Sabia que Dembélé i Griezmann eren bons jugadors, però no puc continuar donant-los suport per aquest incident", ha escrit un aficionat japonès.

rakuten1

"Ching chong" és una cosa molt racista en dir-ho contra els asiàtics. I podries pensar que no és gran cosa, però en realitat és perquè el racisme comença des d'aquí, la ignorància. Els asiàtics són assaltats cada dia per la mateixa ignorància. Si us plau, aprengui i creixi. Dic això amb respecte", li respon un seguidor al propi Griezmann.

 

Imatge principal: Hiroshi Mikitani, president de Rakuten, durant la presentació d'Iniesta com a jugador del Vissel Kobe / EFE