La final de Copa del Rei 2024 que tindrà lloc a La Cartuja es preveia com una festa del futbol per als aficionats del Mallorca i de l'Athletic Club de Bilbao. Tanmateix, diversos grups radicals d'ambdós equips han protagonitzat aquest dissabte a la tarda un enfrontament a l'Alameda d'Hércules de Sevilla i han embrutat un ambient que, fins al moment, estava sent festiu i de bona convivència entre ambdues aficions.

Els incidents han ocorregut al voltant de les 15:00 hores a la zona nord de l'Alameda, una coneguda zona de bars i terrasses de Sevilla. Allà es trobaven els aficionats del Mallorca, que han viscut moments de tensió després de veure's sorpresos per diversos grups d'ultres. A escassos metres del lloc s'ubica una comissària de Policia Nacional i gràcies al desplegament previst per a la final s'ha pogut dissoldre l'incident amb rapidesa.

Alguns d'encaputxats llancen gots, cadires, taules i bengales

Malgrat que la fanzone del Mallorca se situa al Parc de l'Alamillo, alguns aficionats es trobaven a l'Alameda d'Hèrcules, una coneguda zona de bars i terrasses. Allà s'han vist sorpresos per un grup d'ultres de l'Athletic Club que, encaputxats i tapats amb distintius del seu equip, han començat a llançar gots, ampolles, cadires, taules i fins i tot bengales cap a un altre grup d'ultres del Mallorca. Enmig de tot el caos s'han arribat a veure cops entre els implicats.

En meitat de l'Alameda s'han pogut veure diversos ferits, mentre que les forces policials han intervingut ràpidament per dispersar els incidents. Gràcies al gran desplegament policial previst per a la Final de Copa del Rei 2024, els incidents no ha transcendit a majors. De moment n'hi ha cinc d'identificats, però no s'ha confirmat que hi hagi alguna detenció. Aquest es tracta d'un cas aïllat enmig d'una jornada festiva i de bona convivència entre aficions.

Ambient festiu entre ambdues aficions durant tota la jornada

Aquest incident entre radicals d'ambdós clubs ha embrutat un ambient que durant tota la jornada havia estat festiu i de bona convivència entre aficions. De fet, els carrers de Sevilla s'havien convertit en una festa que Mallorca i Athletic Club han pogut compartir sense problema. Més de 70.000 athleticzales han viatjat cap a la capital sevillana, però només 25.000 compten amb entrades. A aquests cal sumar-los els més de 50.800 lleons que rugiran des de San Mamés per animar el seu equip a l'altre costat de les pantalles que el club ha instal·lat perquè els aficionats que ho desitgin puguin gaudir-ne des de Bilbao.

Malgrat les dificultats que molts s'han anat trobant per arribar a la ciutat andalusa, són més de 20.000 aficionats que representaran al Mallorca a l'estadi de La Cartuja i buscaran repetir la gesta de 2003, quan van tocar plata després de vèncer al Recreatiu de Huelva a la final. Sevilla espera que la final transcorri sense incidents i que no es repeteixi cap mena d'incident abans, durant o després del partit.

Aficion Athletic Copa / Foto: Europa Press - María José López
L'afició de l'Athletic Club durant la prèvia de la final de Copa del Rei / Foto: Europa Press - María José López
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!