Aquest dimarts es complirà un any del fatídic accident d'helicòpter en el qual va morir Kobe Bryant, la seva filla Gianna i sis persones més. És per això que l'ESPN ha estrenat un reportatge especial en el qual repassa la llegendària carrera del l'exestrella de l'NBA en el qual disposa amb la participació d'algunes de les personalitats que millor el van conèixer. I entre els elegits, és clar, hi ha Pau Gasol, un dels millors amics de Kobe Bryant. "Va ser el meu germà i sempre serà el meu germà", afirma el català. "És el germà gran que mai vaig tenir. Tenia un costat amorós i càlid en el qual crec que vaig influir. Li deia que estava bé ser vulnerable i tou algunes vegades. Volia ser el millor pare del món, posant tot l'amor que pogués en la relació que es manté entre un pare i una filla", afegeix el més gran dels Gasol.

kobe bryant samarreta lakers 24 efe

Kobe Bryant, en un partit de Los Angeles Lakers / EFE

Gasol-Bryant, connexió des del primer dia

En el reportatge, Pau Gasol recorda com va ser l'inici de la seva amistat amb Bryant, que va sorgir al 2008, quan el de Sant Boi de Llobregat va ser traspassat dels Grizzlies al Los Angeles Lakers. "En el primer partit, a Nova Jersey, em va estar parlant tota l'estona en espanyol. Ja fos per marcar les jugades, per donar-me cobertura... Volia connectar amb mi, que confiés en ell. De vegades em posava aquesta mirada seva només per enganxar-me. Ser un tipus que no es rebaixaria a res per sota de l'excel·lència el feia ser un motivador molt potent".

I clar, una mostra de la grandesa de Bryant es va produir el 2013, quan la mamba negra va patir una greu lesió. "Va anar caminant al vestidor amb el taló d'Aquil·les trencat. Qui fa això?"

I és que un any després Gasol admet que hi ha dies que pensa que tot ha estat un malson i que Bryant continua viu. "Encara no m'ho vull creure, penses que Kobe podria haver sortit d'aquell accident pel seu propi peu. Així d'invencible era".

gasol kobe bryant @kobebryant

Kobe Bryant i Pau Gasol van guanyar junts els anells de l'NBA del 2009 i 2010 / EFE

Pau Gasol es deixa voler pels Lakers

D'altra banda, Pau Gasol també ha atès el diari italià La Repubblica, en una entrevista en la qual ha tornat a deixar oberta la porta d'un retorn als Lakers, on coincidiria amb Marc Gasol i LeBron James. "Els Lakers? No estaria gens malament. Però això depèn de factors que no puc controlar. Prefereixo centrar-me en la feina diària per superar la lesió del peu esquerre. Una vegada que tingui això, tot el que vingui serà especial".

 

Imatge principal: Kobe Bryant i Pau Gasol, en un partit de Los Angeles Lakers / EFE