El Llevant ho ha tornat a fer. Després d'empatar a València dimecres passat contra l'Atlètic de Madrid (1-1) en un partit del campionat ajornat, els granota han fet saltar la banca aquest dissabte en superar el líder de la Lliga per 0-2, amb gols de Morales i de De Frutos.

A l'Atlètic de Madrid, doncs, sembla que li ha entrat el vertigen després de veure's pràcticament campió en l'aturada per les festes de Nadal. I és que l'equip de Diego Pablo Simeone només ha sumat 4 dels últims 12 punts, una ratxa negativa que contrasta amb les 8 victòries seguides que havien aconseguit prèviament. L'Atlético, de fet, no perdia en Lliga des del 12 de desembre, quan va caure al derbi contra el Reial Madrid, i encara no coneixia la derrota al Wanda Metropolitano.

Atlètic de Madrid Llevant EFE

Luis Suárez no ha estat encertat en el partit contra el Llevant / EFE

Aquesta mala ratxa contrasta amb les dinàmiques del Reial Madrid i del Barça, que després de veure's pràcticament sense opcions d'aspirar al títol, ara ja poden somiar en atrapar els matalassers i aconseguir una Lliga que semblava impossible.

Morales i De Frutos posen la por al cos de l'Atlètic

Despré d'una primera mitja hora igualada, en la que ambdós equips han tingut ocasions per marcar, el partit s'ha començat a decantar a favor del Llevant al minut 30, quan Morales ha aprofitat un mal refús de Giménez per superar Oblak. Joao Felix ha pogut empatar tot seguit, però ha fallat.

I la segona part ha començat accidentada, ja que l'Atlètic s'ha quedat sense Giménez, el líder de la defensa, que s'ha lesionat. Amb el pas dels minuts, l'Atlètic ha anat tancant el Llevant i generant perill, com un llançament de Luis Suárez que s'ha estavellat al pal. Els matalassers, però, han estat incapaços de superar Cárdenas. Ja en el descompte, i amb Oblak fora de la seva porteria per intentar rematar un córner, De Frutos ha aconseguit el 0-2.

A l'Atlètic de Madrid sembla que li ha entrat el vertigen. La Lliga, més oberta que mai.

Imatge principal: els jugadors del Llevant, celebrant el gol que ha marcat Morals contra l'Atlètic / EFE