El Barça ha consolidat aquest diumenge la seva presència a les posicions que donen accés a la Champions League en endur-se els tres punts d'Elx, en un partit que se li ha complicat als blaugrana just abans del descans, quan els locals han aprofitat un error de Pedri per avançar-se al marcador, obligant el Barça a remuntar a la segona part.

Xavi Hernández ha apostat per un onze amb algunes variacions. Dani Alves, que no pot jugar l'Europa League, ha tornat al lateral dret, mentre que Ferran Torres i Adama s'han quedat a la banqueta, amb Gavi i Dembélé com a titulars als extrems. La resta de l'equip, el previsible, amb Busquets, Pedri i De Jong al centre del camp i Aubameyang a la punta ofensiva.

Elx Barça Gol Fidel EFE

Els jugadors de l'Elx, celebrant el gol de Fidel / EFE

El Barça perdona i ho paga car

El Barça ha començat molt bé el partit, aconseguint la pilota i buscant el gol. Amb un Dembélé molt actiu per la banda dreta, un Pedri omnipresent i una defensa avançada i centrada, el Barça ha lligat de mans l'Elx, encara que sense generar perill real. La primera ocasió ha estat per a Aubameyang, que en el minut 12 no ha arribat a rematar amb encert una centrada de Dembélé. La primera gran oportunitat del partit ha arribat en el minut 27. Dembélé s'ha quedat sol davant d'Edgar Badia, al qual ha intentat superar amb una vaselina. La pilota ha quedat morta dins de l'àrea i sense porter. Frenkie de Jong ha rematat i Diego González l'ha tret q la mateixa línia.

L'ocasió de De Jong ha trencat el partit, ja que l'Elx, veient-se amb l'aigua al coll, se n'ha anat cap a dalt. I el canvi d'estratègia li ha donat resultat, ja que no ha tardat a posar en problemes el Barça. En el minut 38, Morente ha estat a punt de marcar després d'una centrada de Mojica. El seu xut, de volea, ha sortit fora per poc. I tot seguit ha arribat l'ocasió més clara del Barça, un mà a mà de De Jong davant d'Edgar Badia que el neerlandès no ha sabut concretar. I quan semblava que el partit se n'anava al descans, l'Elx ha marcat l'1-0. Assistència involuntària de Pedri per a Fidel, que entra per la banda esquerra i supera Ter Stegen amb un xut creuat (43).

Ferran Torres Elche Barça EFE

Ferran Torres, després de marcar l'1-1 a l'Elx-Barça d'aquest diumenge / EFE

Gran remuntada blaugrana

En el descans, Xavi Hernández ha donat entrada a Ferran Torres, per Gavi, per donar amplitud per la banda esquerra, i la idea li ha sortit bé. El Barça ha començat a generar perill, amb força facilitat, i amb Ferran com a protagonista. En el minut 47, una bona jugada personal del valencià per la banda dreta no ha trobat rematador i en el 53' el propi Ferran Torres ha disparat fora una bona centrada de Dani Alves. Finalment, el Barça ha trobat el premi i ha empatat. Centrada de Dani Alves que remata malament Jordi Alba. La pilota queda a peus de Ferran Torres, que supera Edgar Badia amb un xut creuat (60). I tot seguit, de nou Ferran Torres ha pogut marcar, però ha disparat fora quan ho tenia tot de cara.

L'empat ha fet embogir el partit, ja que l'Elx se n'ha anat cap a dalt. En el minut 63, Ter Stegen ha desviat amb una gran mà un xut de Pere Milla, i després ha estat el torn d'Ezequiel Ponce, que ha rematat fora després d'un bon contraatac (70). La reacció només ha estat un miratge, ja que a poc a poc el Barça ha aconseguit tancar l'Elx i a generar ocasions molt clares. En el minut 74, Ferran Torres s'ha quedat sol davant d'Edgar Badia, però ha fallat, i tot seguit el porter ha evitat l'1-2 amb una gran aturada, una altra vegada davant del davanter valencià. Finalment, el Barça ha trobat el premi a la seva insistència, en una acció polèmica. Barragán ha desviat amb el braç una pilota davant de Memphis Depay i el VAR ha cridat Hernández Hernández, que ha xiulat penal. Memphis, amb una fredor espectacular, ha marcat l'1-2. El Barça continua creixent.

Imatge principal: Memphis Depay, celebrant el gol de la victòria contra l'Elx / EFE