L’Eibar ha fet història aquest dissabte. Per primera vegada en la història del club han guanyat al Reial Madrid (3-0). I ho han fet amb un partidàs. Els de Mendilibar han sigut superiors en tot moment davant d’un conjunt blanc desconnectat, desconcertat, sense idea de joc i que ha acabat fent el ridícul a Ipurua.

Dues setmanes sense Lliga són masses. Després de l’aturada de seleccions, ha tornat la competició regular i a Ipurua hi havia moltes ganes de veure el futbol. Els aficionats han gaudit d’un començament de partit vibrant i tan Eibar com Madrid buscaven el gol amb insistència.

L'Eibar no s'ha arronsat

Els bascos no s’arronsaven i es treien totes les pors davant del campió d’Europa. Ha avisat Kike García en el minut 3 amb un gran xut des de fora l’àrea que s’ha estavellat al pal, presagi del que podria passar. En els primers minuts, estava tot igualat i podia passar qualsevol cosa. No s’ha tardat gaire en veure el primer gol i en el minut 16 contraatac de l’Eibar conduït per Cucurella i que ha acabat rematant Escalante.

A partir d’aquí, els de Mendilibar han començat a dominar sobre el verd. Control en el mig del camp per part de jugadors com Jordán, Cucurella i Escalante que movien l’esfèric amb criteri i treien de polleguera al Madrid. Els blancs buscaven l’empat, però no trobaven ni els espais i no tenien l’encert necessari de cara porteria. S’arribava al descans amb la victòria per la mínima de l’Eibar.

Eibar Reial Madrid EFE

La segona part ha sigut blaugrana completament. Quin partit dels bascos. La proposta que havia pensat Mendilibar a la seva pissarra li ha sortit a les mil meravelles i cada vegada que anaven passant més minuts més s’anava reafirmant la seva idea.

El Madrid s'ha vist superat en tot moment

L’Eibar necessitava un segon gol que servís per tranquil·litzar i que el Madrid se li fes el matx més complicat de remuntar. Però no s’ha vist ni en un moment, l’intent o la intuïció que els blancs fossin capaç de capgirar el lluminós. A més, en el 52’ Sergi Enrich ha posat el 2-0 després d’una errada del Madrid en la sortida de pilota i una recuperació de Cucurella.

L'exblaugrana ha fet un extraordinari matx, sent dels més destacats i partícep dels tres gols. Només cinc minuts més després del segon gol, Kike García posava el 3-0 i elimanava qualsevol esperança de remuntada del Madrid, que no ha pogut fer res més que veure's superat per un equip superior.

Si ens posem a repassar un per un els jugadors dels dos equips està clara la diferència, però avui ha premiat el joc col·lectiu i els tres punts han anat per un equip petit lluitador que es recordarà com el primer conjunt del club en vèncer al Madrid.