Sort que ja ha acabat la Lliga Santander. La competició dels despropòsits i d'un Barça que no ha volgut aixecar el títol ha acabat amb una victòria de mínims contra l'Eibar a Ipurua (0-1). El gol d'Antoine Griezmann en els minuts finals ha estat definitiu.

Un Barça novament decebedor

Era d'esperar que no fos el millor partit de la temporada, però ha estat pitjor de l'esperat. No hi eren ni Leo Messi ni Pedri, de vacances, ni Ter Stegen, lesionat, ni Piqué ni Jordi Alba, a la banqueta. L'equip més suplent possible amb Griezmann i Dembélé de referent. I amb això ja està tot dit.

Des del primer minut el cuer, l'Eibar, ha controlat el partit, ha tingut les ocasions, i ha posat contra les cordes un Barça descentrat, sense ànima competitiva ni ordre. Ronald Koeman no és que no hagi sabut motivar els seus futbolistes per un últim tràmit a la Lliga, sinó que no els ha sabut ni situar sobre la gespa.

Koeman Eibar Barca EFE

Ronald Koeman a la banqueta d'Ipurua / EFE

El Barça s'ha perdut una vegada i una altra a Ipurua. I quan pensava que tenia el domini del joc i intentava fer mal en velocitat, entre ells no s'han entès. Imprecisions a dojo. Tots retratats. Tampoc s'ha salvat un Busquets que ja pensa en l'Eurocopa.

Una genialitat de Griezmann

I vistes les poques ganes d'alguns, Koeman s'ha vist obligat a fer un triple canvi al descans. Fora Junior, Mingueza i Trincao, i cap a dins Jordi Alba, Umtiti i Braithwaite. Més tard ha entrat Riqui Puig pel lesionat Ilaix Moriba. I cap al final ha estat el torn de Pjanic.

Però és que sort que hi han hagut canvis perquè el Barça ha estat insuficient i limitat. No és que no hi hagués res en joc, sinó que els blaugrana no han tingut ni la qualitat ni les ganes en cap moment. Tot i semblar que amb els canvis de la mitja part podien fer un pas endavant i buscar el gol de la victòria, ha estat un miratge. El partit ha tornat a la somnolència que ja havia ofert durant tota la primera meitat.

Griezmann Eibar Barca EFE

Antoine Griezmann durant una acció del partit contra l'Eibar / EFE

Passaven els minuts i tots dos equips ja es conformaven amb l'empat. Els uns perquè confirmaven la tercera posició, i els altres perquè ja no podien evitar el descens. Però ha aparegut Griezmann en una ocasió de fortuna en el minut 81 i ha fet un golàs de volea que ha decantat el partit.

El Barça ha acabat la Lliga amb una pobre victòria gràcies a un detall de qualitat de Griezmann. Però no s'ha merescut ni això. Final d'una temporada per a oblidar del Barça. I molts dels futbolistes que han disputat aquest partit a Ipurua ja no en jugaran més partits amb el Barça.

Imatge principal: Griezmann jugant una pilota durant el partit contra l'Eibar / EFE