Egan Bernal s'ha emportat la victòria aquest diumenge al Giro d'Itàlia a la contrarellotge final de Milà. El colombià s'ha defensat perfectament i ha signat el segon èxit per al seu país a la carrera 'rosa'. L'italià Filippo Ganna s'ha emportat el triomf d'etapa a la plaça del Duomo on ha finalitzat el Giro 2021.

egan bernal giro EFE

Egan Bernal, després de guanyar el Giro d'Itàlia / EFE

El ciclista colombià ha aguantat bé la pressió de Damiano Caruso davant els 30,3 quilòmetres on l'italià havia de retallar 1:59 l'últim dia. Egan Bernal no ha fallat aquest diumenge a Itàlia i ha acabat al podi de Milà amb el mallot rosa i aixecant el primer Giro de la seva trajectòria.

El colombià puja al capdamunt del podi

No hi ha hagut cap sorpresa pels carrers de Milà on Bernal ha gaudit fins a aconseguir la seva victòria en una de les grans competicions després de fer-se amb el Tour de França l'any 2019. L'italià Damiano Caruso acaba segon a 1.29 i el britànic Simon Yates tanca el podi a 4.15 de Bernal, que també ha estat el millor jove de la carrera i ha guanyat el títol per equips, a més de signar dues victòries d'etapa.

El ciclista colombià ha tornat a recuperar la seva millor versió després dels seus problemes d'esquena, però el treball ha donat els seus fruits i s'ha fet amb el seu primer Giro d'Itàlia, el segon per a Colòmbia, que ja va guanyar el 2014 Nairo Quintana.

Bernal guanya el Giro amb menys de 25 anys

Després d'haver guanyat el Giro, Egan Bernal s'ha convertit en una llegenda per aconseguir la fita abans dels 25 anys com ho van fer Gino Bartali, Felice Giondi i Eddy Merckx. Ara el ciclista colombià s'enfronta a un altre gran repte, si participa en la Vuelta 2021 i arriba amb el mallot vermell de líder a Santiago de Compostela, es convertirà en el més jove de la història en tenir les tres grans competicions al seu palmarès.

 

Imatge principal: Egan Bernal celebrant el Giro d'Itàlia / EFE