El vicepresident econòmic del FC Barcelona, Eduard Romeu, ha repassat l'actualitat econòmica del conjunt català a una entrevista concedida al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio. El tema més candent, com es pressuposa lògic en aquestes dates on el mercat de traspassos estival és a la cantonada, ha estat el dels fitxatges del Barça, en una situació econòmica complicada.

Les paraules de Romeu no han deixat indiferent ningú i ha parlat sense embuts. El vicepresident econòmic de l'entitat catalana, preguntat sobre el retorn de Leo Messi, ho ha deixat clar: "El pla estratègic no contempla l'arribada de Messi". En els últims dies, el rumor sobre la tornada a casa de l'astre argentí ha estat el més il·lusionant al primer equip del FC Barcelona. De fet, s'especulava que el club català, en el famós pla de viabilitat econòmica, estipulava l'arribada de Messi, però Romeu s'ha encarregat de desmentir-ho.

Eduard Romeu Barca EFE
Eduard Romeu durant una roda de premsa del Barça / Foto: EFE

Eduard Romeu confirma que el Barça necessita vendre perquè hi hagi fitxatges

L'encarregat de l'economia blaugrana ha explicat que el pla estratègic no inclou els fitxatges: "El pla de viabilitat diu que els comptes del Barça estan quadrats, una altra cosa és el Fair Play Financer". És a dir, una vegada el FC Barcelona hagi pogut rebaixar massa salarial i "revertir 200 milions d'euros" podrà acollir-se a la norma 1/1 de la Lliga.

Respecte a l'esmentat pla, el vicepresident econòmic s'ha mostrat optimista: "En aquests moments estem esperant que se'ns doni llum verda al pla estratègic, que són els comptes de les pròximes dues temporades, són números conservadors i molt rigorosos, estic segur que la Lliga donarà el seu vistiplau la setmana que ve".

eduard romeu joan laporta jaume campaner forensic @FCBarcelona
Eduard Romeu i Joan Laporta durant un acte amb el Barça / Foto: @FCBarcelona

Quant a fitxatges, el club dirigit per Joan Laporta segueix lligat de peus i mans. Romeu s'ha mostrat rotund, quan li han preguntat sobre si és necessari vendre alguns jugadors: "Perquè puguem fitxar, sí," ha respost taxatiu, abans d'afegir que "si no hi ha sortides, el Barça no pot inscriure Messi". Ho ha deixat molt clar, "qualsevol jugador que vulguem incorporar, amb el sou que tingui, ha de ser compensat amb el que surti".

"Encara estem a l'hospital, som a planta amb el gota a gota"

Més enllà dels fitxatges i les cares noves, Eduard Romeu, ha assegurat que abans que possibles incorporacions, la prioritat del Barça és "inscriure els jugadors que són patrimoni del club i encara no estan inscrits", així doncs, sembla que la situació de Gavi o Ronald Araujo serà resolta de cara a la pròxima temporada.

Eduard Romeu vicepresident econòmic FC Barcelona / Foto: @FCBarcelona
Eduard Romeu vicepresident econòmic del FC Barcelona / Foto: @FCBarcelona

Romeu no ha volgut desaprofitar l'oportunitat per fer un repàs de l'evolució del club, en l'àmbit econòmic. Després d'aquelles famoses declaracions de Laporta, en les quals va assegurar que el Barça era a l'UCI, el vicepresident econòmic ha continuat amb el símil, encara que es pot entendre que hi ha hagut un avanç, "encara estem a l'hospital, som en planta amb el gota a gota", ha dit.

No obstant això, no ha volgut deixar de banda el gran treball fet la campanya anterior per rebaixar la famosa massa salarial: "Es va fer un treball important, és cert que les incorporacions següents, juntament amb els salaris creixents de la plantilla que teníem heretada, fa que estiguem en una xifra bastant similar. Ara bé, amb la foto fixa dels jugadors que estan i tenen contracte per a la pròxima temporada, ens posicionarem l'any que ve en uns 480 milions de massa salarial del primer equip, a prop del que nosaltres voldríem."