Una vergonya. El partit entre Croàcia i República Txeca s'ha aturat pocs minuts abans d'arribar al 90. Bengales sobre el camp i el partit tacat per quatre brètols. Els aficionats croats han actuat com autèntics vàndols.

Els jugadors de la selecció de Croàcia han dit als seus aficionats que paressin quan han tirat un petard a un membre de seguretat. Lamentable imatge que tindrà segur conseqüències.

Els aldarulls dins el terreny de joc han causat un canvi total al partit. Croàcia guanyava per 1-2 abans dels incidents abans del minut 90. Els croats tenien el partit molt controlat, sense problemes en defensa i amb un atac constant.

Perisic abans de la mitja part i Rakitic tot just començar la segona part han creat un avantatge que semblava insalvable. Els txecs han confiat en ells mateixos i han retallat distàncies gràcies un gol d'Skoda al minut 74. Les incidències al final del partit han descentat els jugadors croats i han fet un penal per una mà clara i posterior empat de Necid.. Croàcia molt deconcentrada ha donat peu que la República Txeca assatjés la porteria dels croats fins el final del partit.

No hi ha hagut recompensa final i el partit ha acabat 2-2. Espanya amb una victòria s'asseguraria la classificació a vuitens de final.

Éder classifica Itàlia per vuitens (1-0)

Itàlia n'ha tingut prou amb dues jornades per classificar-se pels vuitens de final de l'Eurocopa. Dos partits grisos i sense lluir un bon futbol. Els italians han passat de ronda i tot gràcies a l'efectivitat. Pocs xuts a porteria, però han marcat quan ha calgut. Contra Suècia han marcat al minut 88 amb un gol d'Éder.

El davanter de l'Inter de Milà ha decidit un partit que tothom tenia clar que acabaria en empat. Era el minut 88 de partit quan Éder ha fet una gran jugada entrant a l'àrea i perfilant-se per xutar a porteria. Quan ha tingut l'espai i el porter Isaksson li ha cedit els metres necessaris, l'italià ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Un gol molt senzill que ha acabat decantant el partit.

El partit ha estat molt fluix, sense ocasions i amb un joc poc atractiu. Suècia ha estat qui ha proposat durant la primera meitat, però la poca capacitat per trobar Zlatan Ibrahimovic els ha perjudicat. A la segona meitat han canviat els papers i Itàlia ha pres el timó del partit. La poca definició final dels italians i els mals contracops dels suecs han fet que el partit no es mogués fins el gol italià.

Irlanda i Bèlgica, els altres dos integrants del Grup E jugaran demà un partit que serà decisiu per saber qui pot batallar amb Itàlia per la primera posició. Els italians ja estan classificats pels vuitens de final, però encara sense haver-se assegurat la primera posició.

PAÍS PJ G E P GF GC PTS
Itàlia 2 2 0 0 3 0 6
Suècia 2 0 1 1 1 2 1
Irlanda 1 0 1 0 1 1 1
Bèlgica 1 0 0 1 0 2 0

El record d'Ibrahimovic

El davanter suec i màxima referència de la seva selecció era la gran por dels italians. En l'última Eurocopa que es van trobar Ibrahimovic va fer una genialitat que a dia d'avui encara es considera un dels gols més difícils mai vistos. Va ser el 19 de juny del 2004 en la segona jornada de la fase de grups de l'Eurocopa de Portugal. A Porto es jugava un dels partits més interessants i també amb més incertesa. Els italians estaven obligats a guanyar després d'un empat al primer partit del grup. Itàlia es va avançar amb un gol d'Antonio Cassano al minut 37. Quan tot semblava que acabaria amb victòria italiana, Zlatan es va treure un toc de geni, un cop de taló que Buffon encara busca.