Dos dies després del presumpte incident racista al Cadis-València, ambdós protagonistes, Diakhaby i Cala, han parlat en públic per explicar la seva versió dels fets.

Diakhaby reitera que el van anomenar "negre de merda"

El primer a donar la seva versió sobre el presumpte incident racista ha estat Mouctar Diakhaby, que a través d'un vídeo publicat al seu compte del Twitter ha reafirmat que un jugador del Cadis li va dir "negre de merda". "Un jugador m'insulta i les paraules són "negre de merda", això és intolerable. Heu vist les meves reaccions. Això no pot passar ni a la vida ni al futbol, que és un esport de respecte. Decidim anar al vestuari, va ser una bona decisió", afirma Diakhaby.

Seguidament, el central del València afegeix que en aquell moment un jugador del Cadis li va proposar a un altre del València que Cala demanés perdó per reprendre el partit. "Un jugador d'ells a un dels nostres li va dir que si Cala es disculpava tornéssim al camp. Jo i els meus companys vam dir 'no, les coses no són així', no pots fas una cosa i passar-ho així. Ara em sento bé, però m'ha fet moltíssim mal. Espero que la Lliga faci coses, sancions, proves perquè tot s'aclareixi," ha conclòs Diakhaby.

Diakhaby Valencia Europa Press

Mouctar Diakhaby, en un partit del València / Europa Press

Cala nega haver insultat Diakhaby

Poc després del vídeo de Diakhaby ha estat el torn de Juan Cala, el jugador assenyalat pel València com a autor del presumpte insult racista. Cala, molt afectat per tot el succeït, ha negat els fets, ha afirmat que està sent víctima d'un linxament i fins i tot ha manifestat que ha rebut amenaces. "Mai he dit negre de merda. No li he dit i això està bastant clar. Tot el que diu és fals. Si hi ha algun jugador del Cadis que hagi dit que jo anava a demanar-li perdó, deixo el futbol. Això és un linxament mediàtic", ha afirmat el jugador del Cadis.

"Li dic al jugador 'deixa'm en pau' i em desentenc. I el jugador m'acusa de dir-li 'negre de merda'. S'enfurisma en rebre la groga i després vivim l'escena sobre la gespa. A partir d'allà jo ja em quedo amb cara de sorpresa amb el que està passant", afegeix.

Cala assegura haver dit "deixa'm en pau"

En una roda de premsa amb molta expectació, Cala ha prosseguit. "Crec que el que busquen és la meva segona targeta. Quan jo intento calmar-lo dient-li que no havia dit res. Aquí hi ha dues víctimes: un jugador que és acusat i un altre que creu que és víctima d'un insult racista. Si ens haguessin deixat als dos parlar amb l'àrbitre, tot s'hauria solucionat. Tot el que es va muntar després és un circ. Fa 12 anys que soc professional. He conviscut amb xinesos, africans, sud-americans...".

Juan Cala Cädiz Europa Press

Juan Cala, en un partit del Cadis / Europa Press

Per a Cala, només hi ha dues explicacions possibles. "O s'ho ha inventat o entén una altra cosa quan li vaig dir 'deixa'm en pau'. El que passa després és un circ. Gabriel Paulista dient a càmera el que li ha dit el company i després instant-lo a marxar quan l'està calmant Fali".

 

Imatge principal: Dikhaby, jugador del València, abandonant la gespa del Ramón de Carranza de Cadis / Europa Press