La gran prioritat que té el Barça per al mercat estival és trobar a un pivot defensiu de primer nivell i d'absolutes garanties. Encara que també hi ha altres demarcacions que desitgen reforçar, com la defensa o la davantera, per a Xavi Hernández l'obsessió ha de ser identificar el successor ideal per a Sergio Busquets. Una missió que van encomanar a Oriol Romeu, que clarament no ha pogut complir les expectatives.

Esperaven que tingués un rendiment acceptable, i que pogués ser de gran ajuda aquest any, però ha decebut per complet. No ha demostrat tenir el nivell necessari per formar part de la plantilla, i Joan Laporta ja l'ha col·locat en la llista de descarts. En aquest sentit, han aparegut molts noms per assumir aquest rol, entre ells, els de Joshua Kimmich, Wilfried Ndidi o Gabriel Moscardo, recomanat per Deco. Però el favorit del tècnic egarenc és Martín Zubimendi.

Martin Zubimendi celebracion gol Reial Societat Europa Press
Martin Zubimendi/ Europa Press

No té cap tipus de dubte que l'estrella de la Reial Societat és el futbolista adequat per exercir de '6' en el Camp Nou, i està convençut que reuneix les habilitats i el potencial necessari per triomfar. Durant l'anterior estiu ja el van temptejar, però es va negar per complet a trair Imanol Alguacil i a deixar Donosti, després d'haver aconseguit classificar-se a la fase de grups de la Champions League per primera vegada en una dècada.

Però aquest any, a diferència del passat, l'internacional espanyol sí que està disposat a estudiar les propostes que rebi per canviar d'aires. Encara que es mostra molt feliç i còmode a Anoeta, vol emprendre un nou desafiament, i recalar en un conjunt més ambiciós, on pugui lluitar per títols. El Barça es manté en la subhasta, si bé la directiva 'txuri urdin' no negociarà, i obligarà tots els interessats a pagar la clàusula de rescissió, que és de 60 milions d'euros.

Martín Zubimendi

Una xifra molt important, i que Laporta no podrà desemborsar si no aconsegueix ingressos. Però l'operació Zubimendi s'ha complicat, després de filtrar-se que hi ha una altra entitat que el convenç molt més.

Zubimendi prefereix anar a l'Arsenal

I és que l'Arsenal també es troba lluitant per la firma de Zubimendi, que és una petició de Mikel Arteta a la directiva anglesa. Poden pagar sense problema el que costaria, i oferir-li un salari més elevat que el Barça, a més de garantir-li ser titular indiscutible, i un projecte estable i ambiciós.

En aquests moments, la Premier League és una opció que sembla seduir molt més al centrecampista de 24 anys d'edat.