El Reial Madrid ha aconseguit sobreviure a un bon Espanyol (1-3) gràcies a un doblet de Karim Benzema en els últims minuts i un gol de Vinícius en els primers. Els pericos, gràcies al gol de Joselu, han tingut a les seves mans esgarrapar els primers punts de la temporada als madridistes, que han resistit i han estat capaços d'aprofitar un final esbojarrat amb un Espanyol sense porter per sumar tres punts més.

Vinícius marca el primer

El feu blanc-i-blau acollia un partit de dinàmiques curtes però oposades. Perquè, tot i que és molt aviat per dictar sentència després de només dos jornades i 180 minuts, l'Espanyol només havia sumat un punt agònic a Balaídos mentre que els madridistes havien signat un inici immaculat, amb sis punts de sis possibles, més la Supercopa d'Europa. I, això, per descomptat, no és producte de cap casualitat.

Vinícius Jr vuela celebra gol Real Madrid Espanyol / Foto: EFE
Vinícius Jr celebra el 0-1 / Foto: EFE

Perquè l'engranatge dels de Carlo Ancelotti funciona gairebé sol, i tot i que al RCDE Stadium ha plantejat novetats com la presència de Rüdiger de central y Alaba en una posició híbrida de lateral esquerre i interior, un dels de sempre, Vinícius Jr, ha estat l'encarregat de colpejar primer. El brasiler ho ha fet recollint la gran assistència d'un dels nous, Tchouaméni, quan tot just es passava pel minut 12.

Joselu fabrica l'empat abans del descans

Els atacs dels madridistes sobre la porteria de Lecomte no han frenat després del gol, i el propi Vinícius o l'amenaça constant que suposa que Benzema sigui sobre la gespa, haurien pogut eixamplar les diferències, però els pericos han tret l'aigua del vaixell com han pogut, i un cop han evitat que s'enfonsés del tot, s'han trobat amb un salvavides en forma de gol. A punt d'arribar al descans havia avisat Cabrera en un córner, i seguidament Joselu ha lluitat amb tota la fe del món per una pilota que després d'un rebot li ha caigut als peus i ha fet el que porta temporades fent: marcar gols.

Joselu Alaba gol Espanyol Real Madrid / Foto: EFE
Joselu ha cridat així l'1-1 / Foto: EFE

Amb empat al marcador, l'Espanyol ha sortit desacomplexat a la segona meitat, amb el jove Rubén Sánchez aixecant l'afició en cada galopada per banda dreta. Joselu, en una acció carregada de fe, com en la del primer gol, hauria pogut marcar el seu doblet, però Courtois ho ha impedit refusant el seu xut centrat, però potent. El partit ha embogit a mitjans del segon temps, i el talent dels blancs semblava que en podia sortir beneficiat.

Benzema apareix quan se'l reclama

Al minut 66, Benzema ha desviat un xut de Toni Kroos per superar un Lecomte molt millorat respecte els primers dos partits, però Benzema es trobava lleugerament avançat i el gol no ha pujat al marcador. El partit ha arribat als últims minuts amb tot obert, i un públic entregat als seus i amb ganes de celebrar un bon resultat. Cap dels dos entrenadors, ni Carlo Ancelotti ni Diego Martínez volien renunciar als tres punts, amb el risc que això suposava de poder perdre'n un.

Luka Modric Sergi Darder Espanyol Real Madrid / Foto: EFE
Luka Modric i Sergi Darder, les brúixoles dels dos equips / Foto: EFE

Els riscos eren màxims, però el premi era enorme. I en situacions com aquestes, les mirades es dirigeixen cap als grans jugadors. I això, en clau madridista, té un nom i un cognom: Karim Benzema. El francés, després d'un partit bastant discret, ha llegit a la perfecció on aniria la centrada de Rodrygo, que li ha servit un regal al qual Benzema només li ha fet falta posar el llacet per frustrar les esperances de l'Espanyol.

Expulsió de Lecomte i doblet de Benzema

Amb els pericos intentant-ho a la desesperada, un gol anul·lat al Madrid ha acabat, a instàncies del VAR, amb el porter Lecomte expulsat i una falta a la frontal de l'àrea. Sense canvis, ha estat el central Cabrera qui s'ha vestit de porter i Benzema ho ha aprofitat per xutar la falta ajustada al pal de l'improvisat porter per marcar el tercer i definitiu gol.

Aquest triomf permet allargar la ratxa victoriosa dels blancs a tres partits i seguir al lloc més alt de la classificació, compartint honor amb el Betis com els únics dos equips que han guanyat els tres partits disputats fins ara, mentre que l'Espanyol encara no ha pogut inaugurar el caseller de les victòries.