El futbol és un esport totalment imprevisible. Aquest diumenge, l'Espanyol ha ofert una versió molt discreta a Ipurua contra l'Eibar, però tot i així s'ha acabat enduent els tres punts gràcies als gols del Chucky Ferreyra i Esteban Granero (1-2) quan només quedaven 15 minuts de partit. D'aquesta manera, el conjunt de David Gallego ha remuntat la diana inicial d'Iván Ramis, han posat punt final a una sequera de tres partits sense veure porteria, i han signat la primera victòria del curs a la Lliga.

L’Eibar mana a la primera part

Com l’Espanyol, l’Eibar afrontava la quarta de jornada de Lliga després d’haver sumat un punt de nou possibles. Aquest diumenge, però, els armers comptaven amb un factor diferencial: el seu estadi.

Després d’haver hagut de jugar fora de casa en les primeres tres cites del campionat per unes obres, l’Eibar ha tornat a Ipurua, un dels feus més particulars de la Lliga. En un camp tan petit, el conjunt de José Luis Mendibilibar pot executar a la perfecció el seu pla de joc, que consisteix en pressionar molt amunt i bombardejar constantment l’àrea contraria amb centrades.

David Gallego, per la seva banda, ha volgut pal·liar la sequera ofensiva del seu equip -que encara no havia mullat a la Lliga- situant dos davanters purs com el Chucky Ferreyra i Jonathan Calleri en punta. L’estratègia, però, no ha funcionat en cap moment.

diop marc roca espanyol eibar efe

L’Eibar ha estat el clar dominador del primer temps, tot i que no ha comptat amb ocasions clares per marcar. Només Sergi Enrich i el català Edu Expósito, en els minuts 41 i 45, han intimidat Diego López amb un cop de cap desviat i una rematada creuada des de la mitja lluna.

Els pericos, en canvi, només han comptat amb una oportunitat per estrenar-se. L’ha protagonitzat Calleri en el 14, quan ha aprofitat una falta d’entesa entre Marko Dmitrovic i Anaitz Arbilla per posar la punta de la bota a l’àrea enemiga.

Remuntada increïble

Normalment, quan els partits compten amb poques jugades ofensives, el resultat s’acaba decidint per petits detalls. Això és el què ha passat a Ipurua, i és que el primer gol del conjunt local ha arribat en una jugada a pilota parada.

Quan s’havia disputat una hora de partit, Iván Ramis ha perforat la porteria de Diego López després d’aprofitar una falta picada per Fabián Orellana. El central mallorquí, amb un gran gir de cap, ha situat la pilota al pal llarg de la porteria, on cap dels futbolistes blanc-i-blaus podien arribar.

Gallego ha reaccionat immediatament amb un canvi revelador: ha marxat Marc Roca i ha entrat Matías Vargas. El tècnic català necessitava un gol per empatar, però també per posar punt final a una terrible ratxa sense veure porteria.

El cert és que el seu equip no estava comptant amb ocasions clares per empatar, però quan quedaven 15 minuts ha succeït un fet clau. Ramis s’ha fet mal i ha hagut de marxar del terreny de joc, deixant pas a Sergio Álvarez, un migcampista reconvertit a central.

Eibar grup Espanyol Lliga EFE

Dos minuts després d’entrar en escena, el defensa de l’Eibar ha quedat retratat en un cara a cara amb Ferreyra, que s’ha escapat en profunditat i ha batut Dmitrovic amb sang freda. Després de rematar, el davanter argentí s’ha lesionat i ha hagut de ser substituït.

L’adeu del Chucky, però, no ha aturat l’ambició de l’Espanyol i tampoc la empanada de Sergio Álvarez. En el 79, el central ha comès una errada fatal en la sortida de pilota, ha entregat l’esfèric al Mono Vargas i aquest, després d’internar-se a l’àrea, ha regalat el gol a Esteban Granero, que havia entrat en el lloc de Ferreyra.

Després del gol, l'Eibar ha buscat el gol a la desesperada, però l'únic que ha trobat ha estat una expulsió per segona groga de Naldo. El fet de jugar amb 10 jugadors durant el temps d'afegit, però, no ha impedit que l'Espanyol lligués els tres punts. Després de tres partits decebedors, els pericos signen la primera victòria de la temporada a la Lliga gràcies a una remuntada extraordinària que li permet sortir de la zona de descens.