Jugar amb Leo Messi al teu equip hauria de ser trampa. Aquest dimarts, el jugador argentí ha ajusticiat sense pietat el Valladolid (5-1) amb dos golassos i dues assistències per regalar tres punts al Barça i demostrar, un dia més, perquè és millor jugador del planeta. Amb el triomf, cortesia del 10 blaugrana, els d'Ernesto Valverde encadenen 5 victòries consecutives a la Lliga i se situen líders del campionat amb 22 punts a l'espera del què faci aquest dijous el Granada a l'estadi del Getafe.

Messi, sempre Messi

A vegades el futbol és fàcil d’explicar: qui té els millors jugadors guanya. A la primera part, el Barça no ha fet gala de la seva millor versió però tot i així ha aconseguit castigar el Valladolid amb tres dianes que han deixat el partit pràcticament sentenciat abans del descans.

El primer gol ha arribat ben aviat, en el minut 2, quan Clement Lenglet ha aprofitat una pilota morta a l’interior de l’àrea castellana després d’un servei de córner per batre Jordi Masip i estrenar-se aquesta temporada. El central francès ha tingut sort, i és que la seva rematada amb la cama esquerra ha tocat un futbolista visitant, s’ha enverinat i finalment ha picat la part inferior del travesser abans d’entrar a la porteria. Com a Praga, el Barça començava guanyant.

També com a Praga, però, els d’Ernesto Valverde han estat incapaços de retenir el seu avantatge al marcador. Només 13 minuts després de la diana de Lenglet, un altre central, Kiko Olivas, ha mullat gràcies a una rematada afortunada a l’àrea de Marc André Ter Stegen. Míchel ha picat un servei de falta des de la banda esquerra, el porter alemany ha estat incapaç de blocar la pilota i l’exjugador del Girona, gairebé sense voler, ha signat l’empat.

Però com dèiem, el futbol és dels futbolistes. I el millor, des de fa molts anys, el té el Barça. El Valladolid del català Sergio González és un equip sòlid –només havia perdut 2 partits fins aquest dimarts– però com tots els equips del món, no disposa de la fórmula per aturar Leo Messi.

Messi falta Barca Valladolid EFE

En dos accions individuals de mag, l’argentí ha castigat els castellans sense pietat. Primer, en el minut 29, s’ha inventat una assistència màgica al cor de l’àrea que Arturo Vidal, entrant com una locomotora, s’ha encarregat de transformar en el 2-1. Els registres del xilè aquest curs a la Lliga impressionen: 2 titularitats, 3 gols.

El segon regal de Messi ha arribat 6 minuts després i en aquest cas el destinatari no ha estat un company d’equip, sinó el públic de l’Estadi i els seguidors del món del futbol en general. El 10 blaugrana ha signat el 3-1 amb una falta directa magistral que ha entrat per l’escaire dret de Masip, que només ha pogut veure com la pilota acabava al fons de la porteria. Ha estat la seva 50ena com a professional.

El Barça ni tant sols ha necessitat la millor versió de Luis Suárez, Frenkie de Jong o Ansu Fati, aquesta nit titular després d’un mes inèdit. Messi, que ha pogut tornar a marcar de falta abans del descans, s’encarregava de resoldre el duel a base de jugades individuals.

Exhibició i liderat

El conjunt d'Ernesto Valverde afrontava el duel contra el Valladolid amb les cames fresques gràcies a l'ajornament del Clàssic, però el cert és que a l'inici de la segona part els blaugrana s'han dedicat a contemporitzar el partit durant una bona part dels minuts.

Abans que comencés aquesta fase, però, Ansu Fati ha estat a punt de signar el quart gol de la nit gràcies a una rematada amb l'interior de la bota des la de banda esquerra de l'àrea a passada de Messi, com no podia ser d'una altra manera. El peu de Masip ha evitat que la pilota entrés i a partir d'aquest moment Valverde ha començat a pensar en el duel contra el Llevant del pròxim dissabte.

Quan s'havia disputat una hora de partit el tècnic blaugrana ha substituït De Jong per Rakitic, un canvi que haurà dolgut al croata. Ell mateix va assegurar a principis de temporada que l'ex de l'Ajax no jugaria a la seva posició. La realitat, però, ha estat ben diferent.

El següent en deixar el terreny de joc ha estat Fati, la nineta dels ulls del Camp Nou. L'adolescent no ha realitzat el seu millor partit, però un dia més ha demostrat que té una desimboltura impròpia d'un noi de 16 anys. El seu substitut, Antoine Griezmann, encara té feina per fer si es vol guanyar la sempre exigent afició culer. Que viatgi als Estats Units en plena temporada sens dubte no li fa guanyar punts.

Messi Arturo Vidal Ansu Fati Barca Valladolid EFE

La calma aparent de l'Estadi, però, l'ha trencat el de sempre. Messi, que mai es cansa d'engreixar les seves xifres, ha trencat la monotonia del segon temps amb un golàs amb la cama esquerra, el quart de la temporada a la Lliga. L'argentí ha rebut entre línies a passada de Rakitic, ha fet un control orientat de manual i ha afusellat Masip amb un cacau.

Dos minuts després, i amb els deures fets pel que fa als gols, el 10 ha decidit que era hora de seguir fent regals als seus companys. Aquest cop el beneficiat ha estat el seu gran amic Luis Suárez, que ha rebut una passada magistral a la banda dreta de l'àrea i no ha perdonat amb una rematada creuada. Maneta i recital blaugrana al Camp Nou.

Aquesta setmana no hi ha hagut Clàssic però sí espectacle i reivindicacions independentistes. El públic del Camp Nou ha enviat missatges al Comitè de Competició, a Tebas i fins i tot a Miquel Buch i els jugadors, per la seva banda, n'han enviat un altre al Reial Madrid i a l'Atlètic: aquesta Lliga ja té líder.