Una escomesa inicial de Benzema amb dos gols en els set primers minuts li han valgut al Reial Madrid per superar l'Athletic Club a San Mamés (1-2) i acabar l'any com a líder destacat de la Lliga Santander.

Bogeria inicial a San Mamés

Tant el conjunt bilbaí com el madrileny són dos equips que se senten còmodes corrent amb espai, i explotant la velocitat i el dinamisme de futbolistes com Iñaki Williams o Iker Muniain per part dels lleons i Vinícius Jr, Hazard o Benzema per la part madridista. I aquest dinamisme no s'ha fet esperar gens ni mica.

karim benzema celebra gol real madrid efe

Benzema celebra un dels seus dos gols / EFE

Lluny de voler prendre-li el tempo al partit en els primers minuts, el Madrid ha anat directe a buscar porteria rival, amb combinacions ràpides i precises per superar les dues línies de quatre que planteja Marcelino, i i tant que ho ha aconseguit. Als tres minuts de joc, Karim Benzema convertia una deixada de Kroos en una fuetada amb un efecte perfecte al pal llarg d'Agirrezabala per pujar el 0-1 amb un golàs meravellós.

Sancet respon al doblet de Benzema

Però ja en el minut 7, el mateix Benzema havia ampliat el marcador aprofitant una pilota morta dins de l'àrea. S'havia posat molt de cara el partit per als blancs, però l'Athletic ven molt cara la seva pell i Oihan Sancet també s'ha sumat a la festa amb un altre golàs des de fora de l'àrea. Minut 10, 1-2 i tot per decidir.

oihan sancet gol athletic club real madrid efe

Sancet celebra el gol local / EFE

El ritme era impossible de mantenir molt més temps, i amb aquest marcador s'arribava al descans, però no va ser perquè els futbolistes de Marcelino no han tingut a prop l'empat. Al 20, Vencedor, a passada de Balenziaga enviava l'esfèric fora per poc, i només quatre minuts més tardes era Balenziaga, ara com a rematador, qui connectava una volea perillosa que marxava lleugerament desviada. Més enllà d'això, el Madrid preferia baixar-li el ritme a l'encontre i obligar l'Athletic a avançar les seves línies perquè apareguessin uns espais fins al moment inexistents.

El Athletic ho ha intentat sense premi

Després del descans, més del mateix. El Athletic ha introduït més mobilitat amb l'entrada de Nico, el petit dels Williams, i el Madrid intentava defensar-se la major part del temps amb pilota. I ho aconseguia, a mitges. Perquè els d'Ancelotti amb prou feines arribaven a l'arc del jove Agirrezabala, avui titular després de la baixa d'Unai Simón per coronavirus, i les arribades amb perill eren de l'Athletic.

marcelino garcia toral athletic club real madrid ancelotti efe

Marcelino i Ancelotti, dues maneres d'entendre el futbol / EFE

Un tret llunyà de Raul García, i una centrada perillós de Nico Williams a la qual no hi arribava el seu germà Iñaki eren avisos significatius per al Madrid, i només a 10 minuts del final han pogut els blancs inquietar per primera vegada als bascos. Un gran xut de Hazard amb l'esquerra ha pogut parar-lo el porter local per mantenir el partit viu. I així de viu ha arribat el partit fins al final. Amb els locals intentant esgarrapar un punt i amb el Madrid desitjant que l'àrbitre assenyalés el final del partit amb l'1-2 en l'electrònic. I així ha estat. Al final, victòria per la mínima que serveix per liderar encara més la lliga abans de donar per acabat l'any.

Imatge principal: els jugadors del Madrid celebren un dels gols de Benzema / EFE