Si a Catalunya estem arribant al pic del coronavirus, a la Xina ja l'estan a punt de superar. La pandèmia la tenen mig controlada i mica en mica va tornant tot a la normalitat. I un dels aspectes termòmetre de la societat són els esports.

Ja s'han plantejat reprendre la lliga de futbol per principis del mes d'abril, però avui ja hi ha hagut competició. Concretament, a Pequín, en pista coberta, s'ha celebrat la primera prova d'atletisme des que va començar la pandèmia del Covid-19.

I la doble campiona mundial de llançament de pes Gong Lijiao ha aconseguit la millor marca mundial de l'any (19,70 metres). L'atleta xinesa, segons informa World Athletics (antiga IAAF), ha completat de la millor manera possible la primera competició de l'any a la Xina després del coronavirus i organitzada a la Universitat de Pequín.

Encara que a porta tancada, sense espectadors, aquesta prova suposa la represa de l'atletisme a la Xina, que el 29 de gener va haver de cancel·lar, pel coronavirus, els campionats de el món en pista coberta que s'anaven a disputar aquest cap de setmana a Nanjing. Els campionats del món en pista coberta han estat ajornats un any i es disputaran del 19 al 21 de març del 2021 a la mateixa seu.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.