El Comitè Executiu de la UEFA, reunit telemàticament, ha aprovat les pautes sobre l'elegibilitat dels clubs per participar en les competicions europees de la temporada vinent. L'organisme que dirigeix el futbol europeu recomana que s'acabin les lligues i, quan hi hagi impossibilitat per la pandèmia del coronavirus, assegura que requerirà a les federacions que facin la seva selecció.

En aquest sentit, la UEFA, precisa que "el procediment de selecció d'equips s'ha de basar en principis objectius, transparents i no discriminatoris". Per tant, els clubs escollits per competir a la Champions i l'Europa League hauran d'anar en funció dels mèrits esportius de la temporada 2019/20.

Uefa logo Seu Suissa Nyon Europa Press

EuropaPress

La UEFA paga 70 milions als clubs

La UEFA també ha acordat realitzar "immediatament" el pagament de 70 milions d'euros, a repartir entre els 676 clubs de les 55 federacions membre, en concepte de contribució a les competicions de seleccions nacionals. Una decisió ferma en vista de l'actual crisi i de les dificultats financeres que molts clubs afronten a Europa.

Estava previst que "aquests pagaments es realitzessin després de la finalització de les eliminatòries classificatòries europees", però els executarà "immediatament" per pal·liar "les dificultats que els clubs estan tenint per afrontar els seus compromisos financers vigents mentre els seus guanys cauen durant els tancaments relacionats amb la Covid-19".

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat