La Serie A italiana, interrompuda des del 9 de març a causa de la pandèmia del coronavirus, es reprendrà a mitjans de juny si la corba de contagis segueix baixant. Així ho assegura el ministre d'Esports, Vincenzo Spadafora, que es marca en el calendari el dia 14 de juny.

"Esperem tots que puguem reprendre el futbol el més aviat possible, però de moment no tenim seguretats, com ja ho va recordar el president del Govern, Giuseppe Conte. Si, com desitgem, la corba de contagis segueix baixant, llavors serà possible confirmar la data del 14 de juny per reprendre la Serie A", diu Spadafora. "Però hem d'arribar a això de forma gradual, actuant amb cura i responsabilitat, com ho vam fer fins aquest moment", afegeix.

Dybala Cristiano Ronaldo EuropaPress

EuropaPress

El govern italià va ordenar a la Federació de Futbol Italiana (FIGC) bloquejar la competició fins almenys el 14 de juny a l'espera que el comitè tècnic científic doni l'eventual vistiplau per al retorn de el futbol. La Serie A es troba aturada des del 9 de març, després de 26 jornades, amb la Juventus líder amb un punt d'avantatge sobre la Lazio, segona, i nou sobre l'Inter de Milà, tercer.

Els clubs van tornar als entrenaments individuals el passat 4 de maig i estan esperant el vistiplau de govern italià per exercitar-se en grup.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat