El GP d'Espanya de Fórmula 1, programat per al 10 de maig, ha quedat ajornat pel coronavirus. Segons han acordat la FIA i els organitzadors de la cursa disputada al Circuit de Barcelona-Catalunya, la prova s'ha posposat per "assegurar la salut i la seguretat de les persones".

La cursa de Montmeló havia de ser la sisena prova del calendari d'aquesta temporada, però s'han anul·lat totes i cadascuna de les curses anteriors. Primer va ser la Xina, la quarta carrera, i posteriorment se li han afegit el debut a Austràlia i les proves de Bahrain i el Vietnam. A més de la prova catalana, la FIA també ha suspès d'una estocada les carreres dels Països Baixos i de Mònaco, l'anterior i la posterior a la de Catalunya respectivament.

El traçat català, que com és habitual va tornar a ser la seu dels tests previs a l'inici del campionat, va veure córrer els equips el passat mes de febrer. Van ser sis dies de voltes i proves que s'han convertit en els únics moments que s'han vist tots els monoplaces rodant junts aquesta temporada en un mateix circuit.

Fórmula 1 GP Catalunya Efe

EFE

Davant d'aquesta situació, la FIA ha afirmat "analitzar la viabilitat de potencials dates alternatives per a cada Gran Premi durant l'any, si la situació millora", comptant també amb el GP disputat en terres catalanes.

La FIA també ha assegurat que el Mundial de Fórmula 1 començarà "amb posteritat al mes de maig". De moment, totes les curses fins a l'abril han estat ajornades i la primera sense encara estar afectada és el GP de l'Azerbaidjan, que es disputaria, si no canvia el calendari, entre els dies 5 i 7 de juny.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.