Remco Evenepoel per fi aconsegueix la primera victòria en aquesta Volta a Catalunya després de merèixer-la. El ciclista belga de l'equip Quick-Step, que és el vigent campió del món, s'ha imposat al seu gran rival, Primoz Roglic, en el final a La Molina. Tot i això, l'eslovè manté el liderat de la ronda catalana per posicions, ja que tenen el mateix temps.

Evenepoel i Roglic esperen el seu moment

Una nova jornada molt complicada amb sortida a Olost i final a La Molina després de recórrer 180,6 km. Pujant el coll de Coubet, de primera categoria, a més del coll de la Creueta, de categoria especial, i amb final a La Molina en un doble port combinat amb La Masella, també de primera categoria.

L'escapada ha tingut esperança, però realment no ha tingut cap opció. El pilot ha controlat la jornada de principi a final, amb la mirada posada en Evenepoel i en Roglic, els dos grans protagonistes fins ara.

Evenepoel no aprofita per ser el nou líder de la Volta a Catalunya

Però és que l'etapa ha començat de veritat a falta de 8,5 km a meta, quan el grup de favorits han caçat l'últim dels escapats. Aleshores, un pilot principal molt enfilat ha accelerat gràcies a la feina de l'equip Quick-Step, que estava posant el ritme adequat perquè Evenepoel es pogués exhibir.

I així ha estat perquè Evenepoel ha atacat a falta de 3 km per al final, quan ja havien passat les rampes més dures de l'últim port, però el campió del món ha fet diferències respecte els seus màxims rivals. Només se li ha quedat enganxat a la roda un Roglic que semblava buscar el seu moment per atacar i guanyar l'etapa, però en l'última rampa qui ha tingut més cames ha estat el belga, que s'ha imposat a l'eslovè per 2 segons.

Evenepoel, que ha celebrat la victòria massa d'hora i s'ha deixat anar en els metres finals, no ha pogut treure-li més segons a un esgotat Roglic, que es manté com a líder per posicions perquè els dos màxims favorits a la victòria final estan empatats a temps. I Evenepoel es converteix en el segon campió del món que guanya una etapa en la història de la Volta. El belga, però, també ha lamentat no haver pogut celebrar la victòria amb el mallot de l'arc de Sant Martí (perquè duia el del millor jove).

Etapa 3: Olost-La Molina

  Nom Equip Temps
1 Remco Evenepoel  Quick-Step 4h40'43"
2 Primoz Roglic  Jumbo +2"
3 Giulio Ciccone  Trek +13"
4 Jai Hindley  Bora m.t.
5 Joao Almeida  UAE m.t.

 

General de la Volta a Catalunya

  Nom Equip Temps
1 Primoz Roglic  Jumbo 12h42'17"
2 Remco Evenepoel  Quick-Step m.t.
3 Giulio Ciccone  Trek +19"
4 Mikel Landa  Bahrain +44"
5 Joao Almeida  UAE m.t.