Colòmbia estrena la Copa Amèrica del Centenari amb victòria per 0-2 contra els Estats Units. Primera victòria dels cafeters en l'estrena dels de José Pekerman amb la mala notícia de la lesió del madridista James Rodríguez.

Els colombians s'han avançat ben d'hora, al minut set de partit, gràcies a un gol de Zapata vingut d'un córner. Un gol matiner que feia encara més fàcil la victòria i el domini dels colombians. El gol també suposava un rècord per a Zapata. El central del Milan aconseguia la seva primera diana en 42 partits com a internacional.

Sense gaires complicacions, Colòmbia s'ha fet seu el partit, molt plàcid i domini total del joc. Tres punts molt importants en l'anomenat grup de la mort amb Costa Rica i Paraguai. Els Estats Units es compliquen la fase de grups en la Copa Amèrica que es juga al seu país.

La sentència de James

El gol definitiu del madridista James ha arribat al minut 41 després d'unes mans dins l'àrea dels Estats Units. James ha xutat amb seguretat i han aconseguit un insalvable 0-2. Més tard, però, ha estat substituït per molèsties a l'espatlla esquerra.

Els de Jürgen Klinsmann han intentat remuntar, però el seu joc no era suficientment perillós per als colombians. Els americans han fet moltes pilotades i poc joc combinatiu. Els Estats Units no han estat efectius i han acabat perdent el primer partit d'aquesta Copa Amèrica del centenari.

Els següents partits

Del grup A jugaran avui Costa Rica - Paraguai l'altre partit del grup de la mort a les 23.00h. Pel que fa al grup B, també jugaran aquesta propera matinada els quatre integrants. Haití - Perú a la 1.30h i el Brasil - Equador a les 4.00h.