Jornada feliç per a uns i dura per als altres a la ciutat de Manchester. I és que mentre que el City va ser atropellat pel Leicester ahir, el United ha trencat aquest diumenge la mala ratxa de tres empats seguits amb una victòria davant el Tottenham i es reenganxa a la part alta de la classificació. Els de Mourinho no volen deixar escapar el tren d’Europa.

El Leicester treu els colors al City

Pep Guardiola va caure amb estrèpit (4-2) en la seva visita d’ahir al King Power Stadium de Leicester i, després de la victòria del Chelsea davant el West Bromwich Albion, es situa a set punts del club londinenc a la taula de classificació de la Premier League.

Els de Claudio Ranieri no van necessitar més de vint minuts per sentenciar el matx. Mitjançant transicions ràpides, Jaime Vardy en dues ocasions i Andy King van establir el 3-0 quan tot just s’havia superat el quart d’hora de joc i posava contra les cordes el Manchester City. Tot i que els citizens van tenir el domini de la pilota (73% de possessió), el control d’aquesta es va produir en una zona de poc perill i això es va traduir en poques ocasions pels visitants.

A la segona meitat el guió no va variar, i els de Pep Guardiola van patir de primera mà el joc directe de l’actual campió de la lliga anglesa; amb un joc més efectiu que visual, el Leicester va recuperar la millor versió de Vardy (que portava 16 partits sense veure porteria amb la samarreta del Foxes) per fer pujar al marcador la quarta diana local i posar en qüestió la defensa del Manchester City.

Els gols del lateral Aleksandar Kolarov i de Nolito després d’una assistència del serbi quan faltaven pocs minuts perquè l’àrbitre xiulés el final del partit només van servir per maquillar un resultat que, tot i així, no va deixar de ser aparatós. Segona derrota consecutiva de Guardiola a la Premier.

Mourinho respira a costa del Tottenham

Després de tres empats consecutius, Mourinho torna a somriure a la Premier. El Manchester United s’ha imposat aquest diumenge per 1-0 al Tottenham Hotspur i ja és sisè a la classificació, tot i que encara es troba a tretze punts del líder.

Henrikh Mkhitaryan ha fet justícia pels Red Devils amb un xut potent que ha superat a Hugo Lloris. En el dia d’avui els locals no han estat excessivament millor que els Spurs, però també és cert que en les últimes jornades havien estat superiors als seus rivals i en cap compromís s’havien endut els tres punts. Així doncs, els de Mauricio Pochettino han pagat els plats trencats i han donat aire a un equip molt necessitat de victòries.

La mala notícia pel conjunt de Manchester també l’ha protagonitzat Mkhitaryan, doncs l’armeni s’ha hagut de retirar del terreny de joc com a conseqüència d’una entrada de Rose. L’exjugador del Borrussia Dortmund, que no va començar amb bon peu a la Premier però que al llarg de les últimes jornades s’havia fet amb un lloc a l’onze titular, feia clars senyals de dolor després de la jugada fortuïta i ara cal esperar a l’avaluació mèdica per determinar l’abast de la lesió.