El d’aquest diumenge ha estat l’últim partit de Lliga de Jasper Cillessen amb la samarreta del Barça. L’holandès s’acomiadarà del club de manera definitiva en la final de la Copa del Rei del Benito Villamarín, però contra l’Eibar el porter ha tingut l’oportunitat de gaudir d’una competició on la seva participació, fins ara, havia estat més que anecdòtica.

Curiosament, a Ipúrua Cillessen no ha mostrat la seva millor versió i ha estat coresponsable dels dos gols guipuscoans. Poc importa. El suplent de Marc-André Ter Stegen deixarà el club i, pel que sembla, es convertirà en el nou guardià de la porteria del Benfica, un equip on serà titular indiscutible.

El rendiment del porter a Barcelona haurà estat, literalment, impecable. A Cillessen se li demanava que assumís el seu rol i que rendís a la Copa del Rei, i això és exactament el què ha fet. 3 temporades al Camp Nou, 2 Copes i 1 final que podria suposar la tercera.

El seu adeu implica que la secretaria tècnica haurà de buscar un suplent de garanties per Ter Stegen. De vies, però, només n’hi ha dues. La primera passa per trobar un porter veterà, contrastat i disposat a acceptar un rol secundari. La segona, promocionar Iñaki Peña, del filial, perquè demostri les seves qualitats al primer equip.

Peña és un porter amb molta projecció, però només té 20 anys, una edat en la qual necessita jugar cada cap de setmana. Com és evident, això no passarà al Camp Nou, on el seu paper serà més que secundari. Sigui com sigui, el Barça ha de prendre una decisió que podria acabar sent clau. Qui hauria de ser el suplent de Ter Stegen?

L'ENQUESTA Qui hauria de ser el suplent de Ter Stegen?