Christian Eriksen haurà de passar pel quiròfan perquè li implantin un desfibril·lador automàtic (DAI). Després de moltes converses entre especialistes nacionals i internacionals, s'ha decidit que aquesta és la millor solució per la seva salut. Recordem que Eriksen es va desplomar durant el Dinamarca-Finlàndia del dissabte passat.

La Federació Danesa ha estat la responsable d'informar de la notícia i han demanat privacitat per al jugador i la seva família.

El comunicat

"El doctor de l'equip nacional Morten Boesen ha estat en contacte amb el cardiòleg de Rigshospitalet amb Christian Eriksen i aquestes són les últimes novetats. Després que el Christian hagi estat sotmès a diferents proves de cor s'ha decidit que haurà de portar un desfibril·lador automàtic implantable (DAI). Aquest dispositiu és necessari després d'un atac de cor a causa de les alteracions del ritme. El Christian ha acceptat la solució i el pla ha estat, a més, confirmat per especialistes nacionals i internacionals, els quals tots han recomanat el mateix tractament. Animem a tothom a deixar en pau i en privacitat al Christian i la seva família els pròxims temps".

TUIT Eriksen corazon Federacion Danesa

Una de les primeres paraules d'Eriksen quan va recuperar la consciència van ser: "Només tinc 29 anys". Així ho va revelar Jens Kleinefeld, metge alemany que va atendre el danès. "Prop de 30 segons després, el jugador va obrir els ulls i vaig poder parlar amb ell. Va ser un moment commovedor perquè en aquestes situacions les possibilitats d'èxit són escasses. Li vaig preguntar: 'Ja ets aquí un altre cop?' i ell va assegurar: 'Sí, soc aquí... merda només tinc 29 anys".

"En esportistes professionals que són permanent examinats es tracta normalment d'una espècie de curtcircuit. El xoc elèctric dona l'impuls que es reprengui l'activitat del cor. Amb un pacient així, a diferència del que passa amb pacients amb patologies prèvies, el perill que el cor torni a detenir-se és mínim", ha explicat.

Eriksen, que ja s'ha pronunciat públicament i va assegurar que es "troba bé", segueix a l'hospital. Per la seva part, Dinamarca es va indignar pel tracte de la UEFA i el duel es va reprendre pocs minuts després. Els danesos van perdre contra Finlàndia per un solitari gol i ara tindran la complicada cita d'enfrontar-se contra Bèlgica (18.00h).

 

Imatge principal: Eriksen durant un partit amb Dinamarca / Europa Press