El president del Chapecoense ha assegurat que el Barça ha estat l'únic club europeu que els ha ajudat amb diners per superar la tragèdia de finals de l'any passat, quan l'avió en què viatjava l'equip es va estavellar provocant la mort de 68 passatgers i 9 membres de la tripulació. El president, Pilino David de Nes, ha fet declaracions a la cadena Fox Sports on ha explicat que el Barcelona "va donar molts diners perquè participéssim en el Trofeu Joan Gamper". Un trofeu que repartirà la recaptació en dos, entre el Chapecoense i el mateix Barça.

El mateix president, fa unes setmanes, va afirmar en una entrevista que el donatiu del Barça ascendia a 250.000 euros; a més de la invitació al torneig d'estiu amb totes les despeses pagades. 

El màxim dirigent del Chapecoense ha aprofitat l'entrevista per agrair les mostres de suport rebudes des dels clubs d'arreu i ha explicat que la Roma també es va oferir a disputar un partit. Tot i això, el club no sap si podrà encaixar aquest amistós al calendari perquè a dia d'avui el té ple de compromisos: "Crec que el 'Chape' és un dels equips amb un calendari més extens. El mínim que podem jugar són 77 partits i el màxim, 93 o 94. Gairebé tres partits per setmana".