El Barça més suplent ha sabut resoldre el compromís contra el Ceuta als vuitens de final de la Copa del Rei (0-5). Una bona reacció culer abans del descans i a la segona meitat, amb gols de Raphinha, Robert Lewandowski amb un doblet, Ansu Fati i Franck Kessie, ha estat suficient per superar un rival molt inferior.

Un Barça mandrós a Ceuta

Mandra de partit de Copa per a alguns i il·lusió màxima per a d'altres. I el Barça l'ha afrontat més amb la primera actitud al l'inici, amb una alineació plena de suplents, però amb l'excepció de Lewandowski. I el duel ha estat molt feixuc per als interessos culers.

Després d'uns primers minuts amb moltes ganes del Ceuta i amb un Barça incòmode sobre la gespa de l'Estadi Municipal Alfonso Murube, mica en mica s'ha imposat la lògica. Els de Xavi Hernández han guanyat terreny i el domini esperat, però un Ceuta molt ben tancat al voltant de la seva àrea ha estat un mur per als culers.

Robert Lewandowski Ceuta Barça / Foto: EFE
Robert Lewandowski jugant contra el Ceuta / Foto: EFE

La primera ocasió del partit ha estat per a Raphinha, el més actiu d'un Barça estancat i sense espais, als 13 minuts. Ha estat un duel molt difícil per a Sergi Roberto, el migcentre del dia, també per a Pablo Torre i per a Franck Kessie. El Barça, desestructurat i amb molts nervis. Mostra d'això han estat les errades que cometien Marcos Alonso i Eric Garcia des de l'eix de la defensa.

El Barça estava patint per marcar i era molt imprecís en totes les zones del camp. Només quan Héctor Bellerín i Jordi Alba arribaven a la zona ofensiva és quan realment es movia el rival. I poc a comentar d'un Lewandowski massa ofegat i d'un Ferran Torres molt i molt decebedor.

Héctor Bellerin Barça Ceuta Copa
Héctor Bellerin jugant contra el Ceuta / Foto: EFE

Cinc gols i un premi al Barça

Però després d'un avís Rodri Ríos, exdavanter del filial culer, ha arribat l'alegria del Barça. En el primer xut clar des de fora l'àrea, novament de Raphinha, el porter Tomás Mejías ha tocat lleugerament la pilota abans de tocar al pal i entrar i al fons de la porteria al minut 41. Una alegria necessària abans del descans.

I ja a l'inici de la segona part, errada defensiva del Ceuta dins la seva àrea, pilota als peus de Kessie i gol fàcil de Lewandowski. I al minut 70, gol de la sentència d'Ansu Fati en una jugada individual poc després de saltar al camp. I Kessie ha resentenciat de cap al minut 76. El Barça, gairebé sense fer res, ha resolt un nou compromís de la Copa.

Celebración Barça Ceuta Copa del Rey / Foto: EFE
Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra el Ceuta / Foto: EFE

Pablo Gavi i Ansu Fati han revolucionat el partit dels blaugrana sortint des de la banqueta, igual que Sergio Busquets i Andreas Christensen, que han entrat per conservar. I Ángel Alarcón, davanter del juvenil, ha tingut el seu premi de debutar amb el primer equip. El Barça, tenint el partit on volia, ha seguit amb la seva idea de fer més gols, i Lewandowski ha completat la maneta. No ha estat el millor partit culer, però sí suficient per fer cinc gols i passar als quarts de final de la Copa del Rei. I el Ceuta pot estar content de resistir 40 minuts davant d'un Barça suficient.