Victòria contra totes les adversitats. Ni el fort vent, ni la pluja, ni jugant amb un jugador menys, ni el mateix Celta de Vigo han pogut esfondrar un resistent però no  brillant Barça que s'ha alçat a Balaídos. Les genialitats d'Ansu Fati i Leo Messi han decantat un partit intens i revoltat (0-3).

El referent és Ansu Fati

Ara mateix el Barça de Ronald Koeman guanya gràcies a un jugador: Ansu Fati. El jove davanter blaugrana ja és una realitat, i a més sap fer de líder amb gols i generant perill constant. A falta de la determinació de Messi, que no acaba de ser diferencial en aquests primers partits, cal que la resta facin un pas endavant, i així està sent.

Si contra el Vila-real els blaugrana van brillar des del primer minut, signant una primera part excepcional, contra el Celta no ha estat el mateix. Potser perquè els jugadors del Barça s'han enfundat l'equipació dels partits de fora casa, que costen, que es fan llargs i també feixucs. Però aquest any la perla Fati és un comodí. Dos gols en la primera jornada disputada i només amb 10 minuts n'ha tingut prou per crear una genialitat i fer un golàs amb l'exterior del peu dret.

Ansu Fati Celta Barça EFE

Ansu Fati marcando el gol contra el Celta / EFE

Però la meravella de Fati ha estat una manera de tranquil·litzar un partit marcat pel fort vent i la pluja que queia a Vigo. I si Messi no estava fi, Coutinho tampoc estava gaire despert i només Ansu apareixia, volia dir que Griezmann tornava a ser un fantasma sense rumb.

I dues grogues a Lenglet, una al minut 23 per una falta clara, i una altra al 42 més discutible per deixar anar el braç, ha deixat el Barça amb un menys. Més de mitja part amb dificultats. Però sembla que aquest Barça de Koeman sap defensar, cosa que feia anys que no passava. Griezmann ha estat el sacrificat i Araujo un bon recurs per mantenir la solidesa defensiva.

barça griezmann celta @FCB

Griezmann provant un xut / EFE

I sempre Messi

I mentre el Celta buscava l'empat, ja superant el minut 5 de la segona part, ha aparegut Messi. No estava fi, fallava passades, però ha volgut inventar-se una jugada individual de les seves i plantar-se al balcó de l'àrea petita del Celta. Xut creuat i gol en pròpia d'Olaza.

messi del cerro grande efe barça celta

Messi queixant-se a l'àrbitre / EFE

El Barça, amb un futbolista menys, ha sabut situar-se i treure profit de les fogonades ofensives. Messi s'ha reactivat i l'equip ha tornat a créixer. Ansu s'ha anat apagant, però ha crescut Coutinho. Un pal del brasiler, amb gol posterior de Messi, anul·lat, ha estat el més destacat del Barça abans del gol de Sergi Roberto en l'última jugada del partit.

El més positiu de tot és que els blaugrana arrenquen la temporada guanyant fora de casa. I també que tornen a guanyar a Balaídos cinc anys després de fer-ho per última vegada. El Barça de Koeman porta un dos de dos, però aquesta vegada no ha estat tan brillant.