Ni en els seus pitjors somnis els mandataris d'Alpine imaginaven un inici tan desastrós de Mundial de Fórmula 1. L'escuderia de Renault va apostar per un equip plenament francès, amb Sebastian Ocon i Pierre Gasly com a pilots, una dupla pensada per fer oblidar a Fernando Alonso, que se'n va anar d'Alpine en considerar que l'havien enganyat. Quan l'asturià va fitxar per l'escuderia, ho va fer perquè li van prometre un cotxe guanyador i un lideratge indiscutible. Poc després, tanmateix, Alonso va comprovar que les millores eren fum i que Ocon no tenia pensat estar per sota d'ell.

Quan ja s'han disputat 5 curses, Alpine només ha estat capaç de sumar 14 punts, els mateixos que McLaren, molt per sota de Red Bull, Ferrari, Aston Martin i Mercedes. A l'equip francès ja han assumit l'error i ja pensen a portar canvis importants per a un futur immediat. "Hem tingut un comportament en pista inacceptable, amateur", ha arribat a afirmar Laurent Rossi, CEO d'Alpine F1.

Carlos Sainz Ferrari / Foto: Europa Press - Dppi
Carlos Sainz, després d'un Gran Premi d'aquesta temporada / Foto: Europa Press - Dppi

Alpine pensa en Carlos Sainz

Alpine, doncs, ja pensa a dur a terme un canvi de pilots, ja que consideren que Ocon no és el líder que s'esperaven i que Gasly està lluny de ser un pilot d'elit. El càsting, doncs, ha començat, i un dels pilots que tenen en el punt de mira és Carlos Sainz, que no està tenint la incidència que s'esperava en Ferrari. El pilot espanyol no només és el segon, per darrere de Charles Leclerc, sinó que està sent molt criticat pels seus errors no forçats en aquest inici de campionat.

Carlos Sainz sap que canviar Ferrari per Alpine seria fer un pas enrere, però més pel caixet de les escuderies que pel seu nivell real, ja que el futur de Ferrari no és res positiu, a més que ell sempre estarà per darrere de Leclerc, en elegit per liderar el projecte de l'equip italià.

Fernando Alonso riu Aston Martin / Foto: Europa Press
Fernando Alonso està sent la gran revelació de la temporada / Foto: Europa Press

Sainz, entossudit a superar Alonso

L'operació encara està en fase embrionària, encara que Sainz ja ha imposat una condició innegociable. Per fitxar per Alpine ha de sortir Ocon, ja que el pilot espanyol ja va veure com va tractar el francès a Fernando Alonso. De fet, per a Sainz fitxar per Alpine també seria una manera d'enfrontar-se a Alonso, ja que podria millorar els resultats de l'asturià amb l'escuderia francesa.

Alpine continua centrada en unes hipotètiques millores que l'han de situar a la zona alta de la classificació i, d'aquesta manera, contestar a Alonso sobre l'asfalt. "Aquí hi ha molta fam d'èxit. És molt diferent a altres equips amb els quals he estat, que potser havien tingut èxits en el passat i estaven en una posició còmoda. Si acabaven quarts, estaven contents amb ser quarts; si eren cinquens, cinquens estava bé... se celebrava ser setens. Aquí no hi haurà celebracions fins que guanyem i això fa que el projecte sigui molt atractiu", va afirmar Fernando Alonso en la seva presentació amb Aston Martin, unes declaracions que continuen clavades a foc al cor dels dirigents d'Alpine.