Duríssima caiguda a la quarta etapa de la Volta al País Basc. Aproximadament a trenta quilòmetres del final, Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) i Primož Roglič (Bora-Hansgrohe), tres dels quatre favorits per guanyar el Tour de França, han caigut de forma violenta a un revolt de dretes, provocant un terrible accident. Mentre que Roglic i Evenepoel s'han aixecat ràpidament sense massa problemes, Vingegaard s'ha mantingut immòbil durant alguns minuts fins que ha estat evacuat en ambulància. 30 minuts més tard de la caiguda, Frans Maassen, membre de Visma-Lease, ha confirmat a Eurosport que el vigent campió del Tour de França es troba conscient de camí a l'hospital.

La caiguda obliga a neutralitzar la cursa

Instants després de l'accident, en el qual s'han vist afectats fins a dotze ciclistes, entre els quals Quinten Hermans (guanyador de l'etapa del dimecres), Natnael Tefsfatision, Sean Quinn, Markel Beloki i Jay Vine, a més dels tres ja esmentats, la cursa ha estat neutralitzada. Tot això ha succeït en un pronunciat descens, que ha deixat els implicats visiblement adolorits, però qui s'ha endut la pitjor part ha estat un Vingegaard que ha estat una bona estona immobilitzat, fins que l'han pogut traslladar d'urgència a un centre mèdic.

Una decisió lògica si es té en compte que totes les ambulàncies disponibles per a aquesta etapa han hagut d'aturar-se en aquest punt de la cursa. De fet, han hagut d'intervenir també algunes de suplementàries per poder acabar d'atendre tots els ferits. Cal destacar que s'ha anunciat que es disputarà la lluita per l'etapa entre els sis fugats: Ruben Thompson, Louis Meintjes, Mathieu Burgaudeau, Mikel Retegi, Joseba López i Karel Vacek, tot i que els resultats no comptaran en els temps de la classificació general. No obstant això, tots aquests sis ciclistes han decidit renunciar a la victòria, aturant-se i esperant els seus companys.

Una greu caiguda a tres mesos del Tour de França

Però a més de l'afectació més immediata que tindrà en el futur de la Itzulia, aquest accident pot tenir també greus conseqüències de cara al Tour de França que començarà el pròxim 29 de juny. I és que tres dels quatre favorits per endur-se el prestigiós trofeu han estat implicats en aquesta caiguda. Només Tadej Pogačar, que no ha participat en aquesta Volta al País Basc, ha pogut alliberar-se d'aquest contratemps.

Tadej Pogacar Volta Catalunya Ganador / Foto: @VoltaCatalunya
Tadej Pogačar celebra la seva victòria a la Volta Catalunya / Foto: @VoltaCatalunya

Ara faltarà veure com es recuperen els tres ciclistes i si arriben a estar al 100% per a la cita francesa. El món del ciclisme ja es troba en suspens a l'hora de saber quin serà el diagnòstic final dels tres campions. El més afectat sembla Vingegaard, però en les pròximes hores s'acabarà d'esclarir quin és l'abast de les lesions que han patit els tres competidors.