El Brasil, tot i patir, no falla contra Suïssa en la segona jornada del Mundial de Qatar 2022 (1-0). Un gol de Carlos Casemiro en el tram final del partit ha acabat decidint un igualat enfrontament i en el qual s'ha confirmat la classificació dels brasilers per als vuitens de final de la cita mundialista.

🟢 DIRECTE: Segueix l'última hora d'aquest 28 de novembre al Mundial de Qatar 2022

Una debilitada Brasil

La selecció del Brasil ha tornat a trepitjar amb força la gespa al Mundial de Qatar, però aquesta vegada li ha faltat màgia. Segurament li ha faltat la qualitat de Neymar Jr, baixa per lesió fins que no arribin els vuitens de final. I aquesta falta de brillantor de la seleçao també ha estat per culpa de Suïssa, que s'ha mostrat ferma, amb les conviccions molt clares i sabent com jugar les seves cartes.

Raphinha Brasil Suiza / Foto: EFE
Raphinha controlant una pilota / Foto: EFE

Tot i que Raphinha (del Barça), Vinícius Júnior (del Reial Madrid) i Richarlison (del Tottenham i primera estrella d'aquest Mundial) han tornat a figurar en l'onze titular de la pentacampiona, no han pogut fer el mal que s'esperava d'ells. Sí que hi havia ímpetu per aconseguir un gol, ja que els atacs més perillosos eren brasilers, però ha faltat efectivitat. Raphinha ho ha provat de lluny i Vinícius de més a prop. Sempre s'han topat amb l'experimentat porter suís Yann Sommer.

La selecció europea ha plantat cara a la sud-americana. La gran favorita per guanyar el Mundial ha semblat per moments en una més de les seleccions porugues que no volien encaixar gols ni complicar-se excessivament la vida. Però estava en joc el lideratge del Grup G i una classificació directa als vuitens.

Richarlison Brasil / Foto: EFE
Richarlison assegut sobre la gespa / Foto: EFE

Casemiro, al rescat contra Suïssa

Tite, el seleccionador brasiler, ha volgut remoure l'equip per buscar encara més perill. Rodrygo Goes, el futbolista del Reial Madrid, ha entrat al descans per Lucas Paquetá. I poc després ha entrat Bruno Guimarães per Fred. I els canvis tampoc han canviat gaire les coses. Fins i tot, ha descontrolat encara més el partit.

Algun tímid avís del Brasil i algun seriós avís de Suïssa en l'inici del segon temps. Djibril Sow i Breel Embolo han tingut el gol molt a prop. I més després d'alguna errada del porter brasiler Alisson Becker. Però Vinícius ha marcat el seu gol al minut 64 després d'un contracop gairebé perfecte, ja que el VAR ha estat l'únic capaç de veure un fora de joc previ de Richarlison que ha tornat a deixar el 0-0 en el marcador. Però després d'alguns avisos més, finalment Casemiro ha rematat Sïssa al minut 83 després d'una gran combinació dels futbolistes brasilers.

Vinicius Júnior gol Brasil / Foto: EFE
Vinicius Júnior celebrant el gol posteriorment anul·lat / Foto: EFE

Al final, però, el Brasil ha estat millor i, fins i tot, ha merescut un segon gol. La victòria, a més, confirma que els brasilers ja són equip de vuitens de final del Mundial de Qatar, però encara no se sap si serà primer o segon de grup. Pel que fa a Suïssa, s'ho jugarà tot en l'última jornada, en la qual el Camerun i Sèrbia encara poden dir-hi la seva.