Empatar al Benito Villamarín no és un mal resultat, ni de bon tros, però quan l'àrbitre ha assenyalat el final del partit d'aquest dijous, els jugadors del Girona estaven capcots, conscients que s'havien quedat a les portes de tancar el 2023 amb una altra espectacular victòria que el mantenia a dalt de tot de la classificació. I és que el Betis ha empatat en el minut 89, i quan els de Pellegrini semblava que havien perdut força per generar perill.

Míchel ha trobat un onze base, encara que en cada jornada introdueix algun canvi, per donar oxigen als jugadors més castigats físicament. En aquesta ocasió, en comparació al partit contra l'Alabès, només hi ha hagut un canvi, l'entrada de Pablo Torre per Portu, que dilluns va substituir el lesionat Tsygankov. La resta de l'alineació ha estat la que cada vegada és més reconeixible, amb Gazzaniga sota els pals; una línia de 3 centrals formada per David López, Blind i Eric García; Miguel Gutiérrez i Yan Couto als carrils; Aleix Garcia i Iván Martín en centre del camp i Pablo Torre, Savinho i Dobvyk a dalt.

Girona EFE
Els jugadors del Girona, celebrant el 0-1 / Foto: EFE

El Girona imposa la seva llei

El Girona ha començat molt bé el partit, amb moltíssima personalitat, amb la intenció d'imposar el seu futbol des d'un primer moment. L'equip de Míchel ha aconseguit la pilota i ha començat a tocar-lo en camp contrari, a més de pressionar molt a dalt la sortida del Betis. Com ja és habitual, Savinho i Yan Couto han estat els jugadors més perillosos, donant profunditat per ambdues bandes. A poc a poc, el Betis ha anat balancejant la situació i en el minut 20 ha arribat la primera ocasió local, per a Ayoze, que ha disparat alt. La rèplica del Girona ha estat un xut de Savinho que ha atrapat Rui Silva (23'). Han estat minuts de bogeria, d'anada i tornada, ja que només dos minuts després ha estat el torn del Betis, en una potent arribada d'Assane Diao que ha arribat molt forçat a la rematada. I més clara ha estat la següent, un obús de William José que Gazzaniga ha desviat.

Després del temporal, ha arribat la calma, ja que ambdós equips han semblat donar-se una treva per agafar oxigen. I ha estat en aquell moment quan ha arribat el gol del Girona, un clar penal de Ruibal sobre Savinho que Dovbyk ha transformat en gol amb una fredor espectacular (39'). El Betis ha intentat empatar abans del descans, però el Girona ha defensat bé els atacs locals.

Betis Girona EFE
Dovbyk, en una acció del Betis-Girona / Foto: EFE

S'escapen dos punts en l'últim minut

La segona part ha començat com la primera, amb el Girona molt ben plantat sobre el terreny de joc, ocupant els espais millor que el Betis. En el primer minut, de fet, Dovbyk ha pogut marcar el 0-2, però la seva rematada al primer pal ha sortit fora. El Betis, per la seva part, no era capaç d'arribar amb perill, per la qual cosa ho ha intentat amb xuts llunyans que no inquietaven Gazzaniga. En el minut 54, l'ocasió ha estat per a Savinho, que després d'una retallada en sec, amb Dovbyk sol, ha disparat per sobre del travesser.

En el tram final, com era d'esperar, el Betis ha fet una passada al davant, a la recerca de l'empat, liderat per un Abde molt participatiu. En el minut 69, l'exjugador del Barça ha deixat amb el cap una gran pilota per a Borja Iglesias, que no ha llegit bé l'acció i no ha buscat la rematada (69). I en el minut 76 ho ha intentat Ruibal, amb una volea desviada, després d'una gran jugada individual d'Abde. I quan semblava que la victòria ja no se li anava a escapar al Girona, ha arribat l'empat, en una acció a pilota aturat, un córner que ha acabat amb la pilota morta en la frontal, des d'on Pezzella ha marcat amb una volea espectacular a l'escaire (89'). El Girona ha reaccionat i només un minut després ha pogut marcar, però el seu xut ha sortit desviat.