El Barça remata el Betis a última hora per confirmar que matemàticament acabarà en posicions Champions League al final de la Lliga Santander (1-2). Un gol de Jordi Alba en pràcticament l'última jugada del partit ha estat la sentència després del gol d'Ansu Fati, que segueix demostrant que és especial, i de Marc Bartra per part bètica.

Els pals eviten els gols

Duel de la part alta i amb urgències. I no ha decebut. Tant el Barça, amb el seu millor equip possible i tornant a confiar en Memphis Depay en atac, com el Betis, apostant pels seus millors jugadors. I des del primer minut, ritme i ocasions.

Memphis Depay Pezzella Betis Barça EFE
Memphis Depay caient davant de Germán Pezzella / EFE

Els dos conjunts s'han mostrat sense caretes, buscant el gol i sense especular. Per això els primers xuts de Juanmi i Guido Rodríguez no ha suposat cap problema per al porter blaugrana Neto Murara, titular per la baixa de Ter Stegen, però sí han activat el conjunt culer. Ousmane Dembélé ha estat un punyal per la banda dreta i les seves centrades creaven molt perill. Només ha faltat trobar l'encert de Ferran Torres i de Memphis en les rematades.

El Barça, molt actiu i dominant en el tram inicial, ha desplegat el seu millor joc gràcies als moviments constants de Gavi i Frenkie de Jong, a més de la presència de Jordi Alba més en atac que en defensa, i de la visió de Sergio Busquets. I el patiment no ha estat ni per culpa d'Araujo ni d'Eric Garcia, sinó per un Dani Alves que ha demostrat novament la falta de velocitat punta.

I després de la lesió del porter del Betis, l'exblaugrana Claudio Bravo, i del seu canvi per Rui Silva, han arribat les millors oportunitats. Al minut 20 hi ha hagut un travesser del Barça després d'una rematada de cap d'Araujo. I al 28 ha estat Guido qui ha estavellat la pilota al pal de Neto i el Benito Villamarín ha vist el gol a tocar. Memphis i Dembélé han tingut dues oportunitats més per al Barça, però al final de la primera meitat hi ha hagut una treva després de l'elevat ritme que s'ha jugat durant mitja hora.

Ousmane Dembele Marc Bartra EFE
Ousmane Dembélé xutant / EFE

Arriben els gols

Però el Barça ha tornat amb ganes al segon temps. Nou avís de Dembélé en velocitat després d'una errada del Betis, però falta d'encert. Al Barça ha millorat Dani Alves, omnipresent en defensa, i Memphis novament generant desmarcades per generar perill. Però la falta de moviment en el terç final ha tornat a encallar el conjunt de Xavi Hernández.

Aleshores ha intervingut Neto, fent-se gran sota pals. I Araujo, més ràpid que ningú en defensa. Juanmi ha vist frustrats els seus intents i els d'un Betis que s'estava desesperant.

Però han arribat els canvis i el partit he fet un tomb radical. Aubameyang a la punta d'atac i Adama Traoré i Ansu Fati als extrems. I en la primera ocasió clara que ha tingut Ansu, pilota cap al fons de la porteria. Minut 76 i 0-1. La reacció del Betis, però, no s'ha fet esperar. Gol de Marc Bartra de cap al 79 i 1-1.

Ansu Fati celebracion gol EFE
Ansu Fati celebrant el seu gol / EFE

I el partit s'ha accelerat de veritat. El Betis ha pogut fer el segon gol i el Barça també. Però s'ha hagut d'esperar al minut 93, ja amb Riqui Puig sobre la gespa, quan Dani Alves ha centrat al segon pal i Jordi Alba ha fet una volea impecable per sentenciar el partit. La victòria dona els tres punts al Barça i també confirma que l'objectiu de jugar la Champions League la temporada vinent és un fet.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un gol contra el Betis / EFE