Sense ànima, sense esperit guanyador, sense creure-hi i sense actitud. El Barça no pot ni podrà guanyar cap títol d'aquesta manera. La Juventus ha alliçonat els blaugrana al Camp Nou, que perden per primera vegada a casa a la Champions League des del 2013 (0-3). I el Barça acaba la fase de grups com a segon de grup.

Recordant Lisboa

Ja fa dies que el Barça de Ronald Koeman ha passat a ser oficialment un acudit. I aquesta vegada sí, a Europa, ha abaixat el cap. Una Juventus amb intenció i un mínim de rigor, ha fet del Barça un cromo rebregat que ja ha perdut tot el valor.

Fins ara semblava que els blaugrana eren indestructibles a la Champions, cosa que a la Lliga ja s'havia vist en reiterades ocasions que aquest equip de Koeman no dona per a res. Una Juventus amb Cristiano Ronaldo, De Ligt i amb els seus titulars a disposició, ha empetitit el Barça al feu culer sense despentinar-se.

Jordi Alba De Jong Barca Juventus EFE

McKennie entre Jordi Alba, Pedri i De Jong / EFE

Al minut 13, Cristiano Ronaldo ha fet el primer gol de penal. Un regal de l'àrbitre per una falta més que dubtosa del reaparegut Araujo sobre el portuguès. Però al 20, McKennie ha fet el segon després de veure's una vegada més les vergonyes defensives del Barça.

Semblava que ningú estava disposat a fer pas endavant. Ni un insistent Messi ha pogut redreçar un rumb que anava camí de golejada. I, fins i tot, alguns culers han recordat el desastre de Lisboa.

Ter Stegen Barca Juventus Champions EFE

La Juventus celebrant el segon gol contra el Barça / EFE

Incredulitat al Camp Nou

Sort que la Juventus ha fet un pas enrere i el Barça ha pogut respirar. Però és que ni Griezmann, Trincao, De Jong, Pjanic, ni el mateix Ter Stegen han pogut resistir a les envestides dels italians. Lenglet, fora de lloc, Jordi Alba, desesperat, i Dest, incrèdul.

El mateix Lenglet, que aquesta vegada ha estat amb el cap més fora que dins del camp, ha regalat un nou penal a la Juve ja a la segona part. I un desaparegut Cristiano ha tornat a marcar de penal.

Koeman, sense saber com reaccionar, ha tret els futbolistes amb targeta groga i ha donat entrada a Junior Firpo, Riqui Puig, Braithwaite, Mingueza i Umtiti. Sí, Umtiti després de sis mesos lesionat. I en la primera acció ja ha rebut una targeta groga. Sense ritme i sobrepassat en tots els sentits.

Celebracio gol Cristiano Camp Nou Juventus Barca EFE

Cristiano Ronaldo celebrant un dels seus gols contra el Barça / EFE

Després el VAR ha tingut el seu protagonisme deixant sense efecte un penal sobre Griezmann i un gol de Bonucci. I gràcies al VAR per anul·lar-li el quart gol a la Juve, i també a l'àrbitre principal per assenyalar el final del partit.

El culers recordaran la derrota per la contundència de la Juventus, per la vergonya del Barça i perquè després de 38 partits els blaugrana perden a Europa al Camp Nou. El Barça, moribund, continua allargant el final d'una era. I a sobre amb aquesta derrota acaba segon del Grup G de la Champions.

Imatge principal: Messi abatut després de perdre contra la Juventus / EFE