El Barça ha tornat a derrotar la Penya (86-107) i assoleix la semifinal de la lliga ACB, en la qual s’enfrontarà al Tecnyconta Saragossa. A Badalona, els de Svetislav Pesic han estat superiors en tot moment i, gràcies a un espectacular Thomas Heurtel (32 punts), s’han imposat al partit local. El partit també serà recordat per l’exhibició que Nico Laprovittola ha regalat a l’Olímpic abans de fer les maletes en direcció a la capital d’Espanya.

Claver, el més endollat

El Barça ha començat el partit tal com l’ha acabat: guanyant. Els homes Pesic, conscients que un triomf els hi permetia accedir a les semis i evitar un últim partit contra la Penya, han posat tota la carn a la graella des d’un bon principi.

Així, els blaugrana s’han situat 19-28 al final del primer quart. El factor diferencial ha estat, de manera indiscutible, Víctor Claver. El valencià ha anotat 4 triples per neutralitzar les cistelles de Nobel Boungou-Colo i Nico Laprovittola (19-28).

Laprovittola Hanga Joventut Badalona Barça @Penya1930

@Penya1930

Al segon quart, en canvi, ha estat Heurtel qui ha assumit la responsabilitat de comandar el Barça. La brillantor en atac del francès i uns bons minuts de Adam Hanga han evitat que Laprovittola -MVP de la temporada regular- aconseguís capgirar el marcador (40-48).

El jugador argentí de la Penya, amb 12 punts al caseller després dels primers vint minuts, mantenia amb vida als de Badalona. Aquest diumenge s’acomiada del play-off, però el curs que ve jugarà a l’elit europea amb la samarreta del Reial Madrid.

Heurtel esguerra l’adeu de Laprovittola

El tercer quart ha estat definitiu perquè el partit es trenqués sense remei. El rei de la pista ha estat Heurtel, que ben aviat ha deixat clar quines eren les seves intencions amb un triple demolidor. El jugador blaugrana i Laprovittola, com va passar en el partit del Palau, han tornat a regalar un duel de bases espectacular on han saltat guspires. Els 13 punts del francès, però, han estat irrecuperables per una Penya que ha acabat el tercer quart a 14 punts de diferència del Barça (65-79).

En el darrer tram de partit els de Badalona han plantat cara, però els homes de Pesic han sabut gestionar la seva superioritat al marcador i no han patit en cap moment. De fet, sempre han mantingut un avantatge mínim de 10 punts.

Amb el duel sentenciat, el moment de la nit ha estat l’ovació que l’Olímpic ha regalat a Laprivottola en el seu darrer partit com a verd-i-negre. L’argentí no guanyarà l’ACB, però el record que ha deixat a Badalona ja és història de la ciutat (86-107).

El Barça ha sentenciat l’eliminatòria amb dos victòries còmodes, però ara s’haurà d’enfrontar a l’equip sorpresa del play-off a la semifinal pel títol. El Tecnyconta Saragossa, botxí del Kirolbet Baskonia (2-0), serà el seu rival.

El Manresa s'acomiada

No hi ha hagut sorpresa. El Manresa ha perdut al Nou Congost contra el Reial Madrid i, després de la derrota que es va endur a la capital d'Espanya fa uns dies, també s'acomiada dels play-offs.

Facundo Campazzo (14 punts amb 4/4 de triples i 7 assistència) ha estat un huracà que l'equip de Joan Peñarroya no ha pogut aturar en cap moment. Ningú podrà argumentar que els manresans no ho han donat tot, però el cert és que el marcador final, amb 15 punts de diferència, ha estat molt contundent (73-88).