El Barça-Osasuna d'aquest diumenge era l'habitual duel conegut com a partit trampa. I és que arribava just després de les males sensacions de l'encontre contra el Galatasaray de l'anada dels vuitens de final de l'Europa League i abans de la decisiva tornada d'Istanbul i del Clàssic contra el Reial Madrid del Santiago Bernabéu de diumenge vinent. I l'equip de Xavi Hernández l'ha resolt d'allò més bé, decidint-lo en menys de mitja hora i firmant una gran actuació que permet que el barcelonisme pugui afrontar amb optimisme la setmana gran que l'espera a l'equip per davant.

Xavi Hernández necessitava que l'equip es retrobés, per la qual cosa ha apostat per un onze farcit de titulars. Araujo, advertit de sanció, s'ha quedat a la banqueta, per la qual cosa l'eix defensiu l'han format Piqué i Eric Garcia, amb Dani Alves i Jordi Alba als laterals. També ha descansat Frenkie de Jong, ja que el centre del camp ha estat per a Busquets, Pedri i Gavi, mentre que l'atac ha estat per a Dembélé, Ferran Torres i Aubameyang.

Ferran Torres celebracion gol Osasuna Barça EFE

Ferran Torres, celebrant un dels seus gols contra l'Osasuna / EFE

Partit resolt en menys de mitja hora

El Barça ha començat el partit molt bé, intentant donar-li mobilitat a la pilota davant d'un Osasuna que no ha dubtat a defensar-se amb les línies molt juntes, per no deixar espais. Els blaugrana han tardat a entonar-se, però a poc a poc han anat movent la pilota amb més velocitat i generant superioritats amb la mobilitat constant dels extrems i els interiors. Així ha arribat l'1-0. Aubameyang fixa els centrals i Gavi trenca per dins, per aprofitar una gran passada a l'espai de Busquets. Nacho Vidal arriba tard i comet penal. Ferran Torres ha assumit la responsabilitat i ha obert el marcador amb un xut ajustat al pal (13).

El gol ha desactivat l'Osasuna, que ha vist com la seva estratègia inicial s'ensorrava, mentre que el Barça ha continuat pressionant amb intensitat i movent la pilota amb velocitat, desarborant una vegada rere una altra la defensa rojilla. Al minut 18, Aubameyang ha estat a punt de marcar després d'un gran passada a l'espai de Dani Alves, i tot seguit ha arribat el 2-0. Assistència fantàstica de Dembélé i Ferran Torres supera Sergio Herrera (21). I en ple festival blaugrana ha arribat el 3-0, en una centrada de Dembélé que Aubameyang ha rematat al primer toc (27). En menys de mitja hora el partit estava sentenciat.

Dembele Ruben Garcia Osasuna Barça EFE

Ousmane Dembélé, en una acció del Barça-Osasuna / EFE

Riqui Puig completa la golejada

Després del descans, el Barça ha sortit al camp una mica fred i durant uns minuts ha perdut diverses pilotes que han permès que l'Osasuna s'apropés a Ter Stegen. Ha estat només un miratge, ja que a poc a poc ha tornat la intensitat i la precisió. Al minut 49, Dembélé ha estat a punt de marcar després d'un gran retall en curt. I després ho ha intentat Aubameyang amb una rematada que ha sortit fora per poc (51).

A mesura que han anat passant els minuts, amb el partit ja sentenciat, l'Osasuna se n'ha anat cap amint, per retallar les distàncies, el que ha deixat més espais al Barça. En el minut 69, Dembélé ha estat a punt de marcar amb un xut sec que ha desviat Sergio Herrera i poc després ha arribat el 4-0. Xut de Riqui Puig, que acabava d'entrar, i elmigcampista aprofita el rebuig del porter per marcar (75). Festival completat. Arriba la setmana gran.

Imatge principal: Els jugadors del Barça, celebrant un gol contra l'Oasuna / EFE