Arriben les últimes hores del mercat de fitxatges d'estiu i cada vegada hi ha més nervis a can Barça. Sobre la taula hi ha una llarga llista de jugadors que han de marxar, però també apareixen noms de jugadors desitjats. Tot i això, no totes les operacions es podran tancar i un dels qui havia tingut gairebé els dos peus fora del Barça, finalment sembla que es queda.

De Jong es quedarà al Barça

Frenkie de Jong ha esquivat com ha pogut les pressions perquè abandonés el Barça. El migcampista neerlandès s'ha conformat i ha acceptat el seu nou rol de secundari en l'equip de Xavi Hernández. Però també ha volgut aïllar-se i no escoltar les voluntats del club blaugrana de fer-lo fora. De Jong vol triomfar al Camp Nou i farà el que faci falta per aconseguir-ho, explica l'Sport.

Frenkie de Jong arrodillado Gamper barca pumas / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong aixecant-se / Foto: Europa Press

De moment, la idea de De Jong és quedar-se i acceptar el que li demani el Barça per tal que pugui resoldre els seus problemes econòmics. Cal estar pendents de si finalment hi haurà rebaixa salarial, però el que sembla clar és que De Jong voldrà ajudar.

El Barça podria vendre De Jong al gener

Però el Barça espera que igualment pugui fer el negoci de l'any amb De Jong. El jugador neerlandès podria haver generat ingressos propers als 80 milions d'euros si hagués volgut marxar, però veient la negativa de les últimes setmanes i que ja no queda temps per trobar un bon comprador que pugui convèncer De Jong, des del Barça ja assumeixen que no marxarà aquest estiu.

Frenkie de Jong Barca Manchester City / Foto: EFE
Frenkie de Jong jugant contra el Manchester City / Foto: EFE

Tot i això, des del club blaugrana també pensen que pot anar bé a nivell econòmic. El negoci d'aquest estiu seria a corre-cuita, mentre que si esperen que es jugui el Mundial del Qatar, aleshores el proper mes de gener el jugador es pot haver revaloritzat i el podrien vendre a un molt millor preu.

Per tant, l'opció d'esperar no desentona al Barça, ja que si econòmicament poden resoldre els problemes econòmics existents, no cal anar amb tanta pressa per vendre'l. Ara, però, el Barça i De Jong hauran d'arribar a un acord perquè tothom pugui sortir guanyant.

Frenkie de Jong aplauso Camp Nou Gamper / Foto: EFE
Frenkie de Jong aplaudint / Foto: EFE

I Xavi Hernández ja comença a fer-se a la idea que Frenkie de Jong es quedarà al Barça, i per contra el fitxatge de Bernardo Silva apunta a complicar-se cada vegada més. Però en el món del futbol no es pot descartar res i s'espera que les últimes hores del mercat de fitxatges d'estiu siguin frenètiques, i més a can Barça. Comença el compte enrere definitiu.