L'inici del curs de la secció de bàsquet del Barça a Europa ha sigut fulgurant. Dues victòries en dos partits fora de casa. Els blaugranes, un equip encara en construcció, aconsegueixen encadenar dues victòries consecutives com a visitants a Europa, fet que no passava des del 2014.

Aquest divendres el conjunt de Svetislav Pesic es va endur una treballada victòria per 63-87 davant el Zenit de Sant Petesburg entrenat pel tècnic català Joan Plaza en la segona jornada de l'Eurolliga. Tot i la diferència final en el marcador, la victòria no va ser pas un camí de roses pel conjunt català. Durant la primera part, el Barça es va trobar amb un conjunt rus molt competitiu que no els va deixar en cap moment jugar còmode. Els blaugranes no van aconseguir imposar la seva teòrica superioritat en atac ni solidesa defensiva. Veient que l'equip no acabava de carburar, Pesic, a la mitja part, va voler "millorar la defensa" prement l'accelerador i pujant la intensitat defensiva.

Pesic Barca Supercopa EFE

La insistència i ofici dels culers no es van veure recompensades fins a l'últim quart, on es va decantar el partit amb l'aparició de Kyle Kuric, màxim anotador amb 24 punts i un 4/4 des de la línia de 6,75 i de Nikola Mirotic, que va brillar a la pintura. Un altre nom propi del partit va ser la jove perla de la pedrera blaugrana Leonardo Bolmaro, de 19 anys, que va deixar grans sensacions sobre la pista.

Després d'unes últimes temporades grises i de molts interrogants a Europa, sembla que aquest curs el Barça ha de tenir un paper principal a l'Eurolliga. La confecció de l'equip s'ha fet amb un objectiu clar, la Final Four de Colònia. Els culers esperen arribar-hi i somien en guanyar-la.