El Barça ha encaixat aquest dimarts la segona derrota seguida a La Lliga en perdre contra el Valladolid per un contundent 3-1, un resultat just, ja que els locals, molt necessitats per la seva delicada situació en la classificació, ha estat molt superiors. Els blaugrana, molt espessos, s'han vist sorpresos des d'un primer moment i quan han aconseguit generar perill s'han topat amb un Masip molt inspirat.

Sense res en joc i amb Pedri, Araujo i Koundé fora de la convocatòria per problemes físics, Xavi Hernández ha decidit realitzar rotacions. Alejandro Balde i Sergi Roberto ha estat els laterals escollits, amb Marcos Alonso i Christensen, dos centrals esquerrans, a l'eix defensiu. Per davant, Eric Garcia, en la nova posició en la qual li vol fer un lloc Xavi, amb De Jong i Pablo Torre, titular per primera vegada en lliga, als interiors. I a dalt, Raphinha i Gavi per les bandes i Lewandowski en la punta de l'atac.

Valladolid Barça EFE
Els jugadors del Valladolid, celebrant l'1-0 contra el Barça / Foto: EFE

El Valladolid deixa fora de combat el Barça

Des del xiulet inicial ha quedat clar que només un dels dos equips es jugava realment alguna cosa important, el Valladolid. El conjunt de Pezzolano ha sortit amb molta intensitat, a pressionar molt a dalt i tot just començar s'ha trobat amb l'1-0. Centrada lateral de Darwin Machís a Larin i Christensen marca en pròpia porteria en intentar enviar la pilota a córner. El Barça no ha aconseguit reaccionar davant d'un Valladolid que estava jugant amb una marxa més i que en el minut 12 ha estat a prop del segon, un xut de Machís que ha rebotat en Sergi Roberto. L'ocasió, ara sí, ha sacsejat el Barça, que just després ha pogut empatar, però Masip ha desviat el xut ajustat de Raphinha.

I quan el Valladolid començava a recular ha arribat el 2-0. Ter Stegen surt malament en una pilota llarga i Eric Garcia comet un penal absurd sobre Plata, una pena màxima que Larin no ha desaprofitat per ampliar les distàncies en el marcador (23'). El gol ha reactivat el Barça, que ha començat a tocar amb més velocitat, fins a aconseguir generar perill real. En el minut 31, Raphinha ha tornat a posar a prova Masip i en el córner ha estat el torn de Christensen, que s'ha tornat a trobar amb un porter molt inspirat. Un minut després ha estat el torn de Lewandowski, però la seva volea ha sortit fora, per molt poc.

Lewandowski Valladolid Barça EFE
Lewandowski, en una acció del Valladolid-Barça d'aquest dimarts / Foto: EFE

Un Barça a mig gas no reacciona

La desastrosa primera part del Barça ha provocat que Xavi Hernández mogués la banqueta. Per començar, l'entrenador ha tret del terreny de joc Ter Stegen, que s'està jugant el trofeu Zamora amb Oblak, la qual cosa ha permès jugar a Iñaki Peña. Eric Garcia, a més, ha passat a la defensa, després de comprovar que no s'està adaptant a jugar al centre del camp. El Barça, però, no ha millorat, mentre que el Valladolid, molt ordenat i intens, ha continuat jugant les seves cartes. En el minut 60, de fet, Larin ha pogut marcar el 3-0, però la seva rematada s'ha estavellat al pal.

Amb el pas dels minuts, el Valladolid ha aconseguit calmar el partit, que no passés res, davant d'un Barça espès i horitzontal. El Pucela, tranquil, ho ha intentat al contraatac, amb sortides ràpides a l'espai. I en una d'elles, Larin se n'ha anat sol i ha posat una pilota d'or perquè marqués Plata. El gol ha estat anul·lat, però després ha estat validat, ja que Eric Garcia trencava el fora de joc. I el daltabaix podria haver estat més gran, ja que poc després Rosa s'ha quedat sol davant d'Iñaki Peña, però la seva rematada s'ha estavellat al pal (77). Ja en el tram final, amb tot decidit, Lewandowski ha marcat el gol de l'honor, un més per assegurar-se el Pitxitxi.