El Barça de bàsquet ha derrotat l'Efes (82-72) en el quart partits dels quarts de final de l'Eurolliga i, per tant, força un cinquè duel on es decidirà quin dels dos conjunts accedeix a la Final Four de Vitòria. Els de Svetislav Pesic hauran de fer front a l'infern turc d'Istambul, però si mostren una versió semblant a la que han ofert aquest divendres al Palau, l'accés a la final serà més que factible.

El Barça és una roca

El primer quart no ha començat bé pels interessos del Barça, precisament. Els jugadors de Pesic han saltat a la pista del Palau entonats, conscients que qualsevol errada es magnificaria en el què podria ser el partit definitiu de l’eliminatòria de quarts.

L’afició blaugrana ha animat com cal fer-ho en les grans cites, però això no ha impedit que Shane Larkin i Rodrigue Dubois hagin tornat a fer de les seves. Els jugadors del conjunt turc han arribat a situar el seu equip amb un parcial de 12 a 22, però un triple de Chris Singleton en l’últim moment ha reduït el coixí dels d’Ergin Ataman. Quan els àrbitres han assenyalat el final del primer quart, l’avantatge dels d’Istanbul només era de 7 punts (15-22).

Si una cosa té el Barça de Pesic és que sap patir i batallar com ningú quan el partit s’endureix. Això és el què ha passat al segon quart, quan l’agressivitat dels jugadors han estat molt més evident. Gràcies a un gran Kyle Kuric, els blaugrana han començat a reduir la diferència de punts i, tot i signar un trist 1 de 8 en triples, han arribat a posar-se per davant en el marcador (36-35). Malauradament pels seus interessos, però, un triple d’Adrien Moerman en el darrer segon abans del descans s’ha traduït en una nova plantofada turca (36-38).

Tercer quart demolidor

Després de sortir de vestidors, però, el Barça de Pesic ha mostrat la seva millor versió. Tota la falta d’encert que ha acusat en el primer tram de partit s’ha revertit gràcies als triples de Singleton, Adam Hanga, Víctor Claver i Thomas Herutel. Aquest últim, a més, ha suposat un 3+1 espectacular que ha fet embogir el públic del Palau. Amb Singleton esmaixant i Pierre Oriola taponant, el Barça ha aconseguit el seu màxim avantatge (15 punts) per acabar signant un parcial de 27 a 12. Al final del tercer quart, la intensitat era màxima i el resultat immillorable (63-50).

En l'últim quart el Barça ha acusat l'esforç dels darrers minuts i dels anteriors partits de la sèrie, fet que s'ha traduït en menys intensitat defensiva. Tot i així, l'Efes no ha sabut aprofitar les concessions blaugrana i els de Pesic, en canvi, han tornat a mostrar un bon nivell anotador. Un triple a la desesperada de Kuric quan els turcs vivien la seva millor fase de joc ha estat definitiu per ensorrar un Efes que ha acabat perdent de 10 punts (82-72).