El Barça és un dels clubs més grans del món a nivell esportiu i també econòmic. Però aquest fet no deixa de banda els deutes que ha generat en els últims temps. Segons informa El País, el club blaugrana va tancar dues emissions de deute que van arribar als 140 milions d'euros amb dos fons d'inversió dels Estats Units.

Els conjunt culer és pioner també en aquest aspecte, ja que es converteix en el primer club europeu en aproximar-se al país nord-americà per demanar diners. El Barça haurà de retornar els diners en cinc anys i amb un interès de l'1,8%.

Les dues empreses amb qui el Barça ha firmat els acords són Barings i Pricoa Capital Group (Prudential). La primera li ha deixat 50 milions al club blaugrana i la segona 90. Unes xifres molt limitades i que no són del tot del gust del club per culpa del límit del pressupost que marquen els estatuts sobre el deute.

Assemblea compromissaris Josep Maria Bartomeu Barça Efe

EFE

Segons informa el diari madrileny, el Barça no ha dit per quins motius ha necessitat els diners i nega que sigui per finançar l'Espai Barça, el gran projecte per remodelar la fisonomia del club i en què el nou Camp Nou és el focus.