El Barça ha fet aquest dimarts un pas de gegant en les seves aspiracions d'acabar la Lliga a la segona posició en vèncer el Celta al Camp Nou per 3-1, en un partit que els blaugrana han encarrilat gràcies a accions puntuals, ja que en el joc s'han vist superats per un Celta millor posicionat que ha aprofitat un estrany inicial plantejament de Xavi Hernández.

Amb les baixes de Sergio Busquets, Nico González i Pedri, Xavi ha decidit canviar el sistema, apostant per un onze més ofensiu. L'entrenador ha deixat a la banqueta Riqui Puig, en el que sembla un avís seriós, i ha situat sobre el terreny de joc a quatre futbolistes ofensius, Ferran Torres, Memphis Depay, Dembélé i Aubameyang, per dibuixar un 3-5-2 que per moments passava a ser un 4-2-3-1, amb Jordi Alba movent-se entre el centre del camp i el lateral esquerre.

Memphis Depay celebracion gol Barca EFE
Memphis Depay, celebrant l'1-0 amb els seus companys en el partit contra el Celta / EFE

Gols sense futbol

El Barça ha començat el partit fred, desubicat, fos per la importància relativa dels punts o pel canvi de sistema. El Celta no ha tardat a fer-se amb la possessió i a buscar Ter Stegen. En el minut 14, Iago Aspas li ha tret la pilota a Araujo i s'ha quedat sol, però finalment el central uruguaià s'ha rescabalat evitant el gol. La prova de Xavi no ha sortit bé i en el minut 20 el Barça ha canviat el sistema, tornant al 4-3-3, amb Ferran Torres i Memphis fent torns en el centre del camp per completar el trio de migcampistes. El joc, però, no ha millorat.

En una situació com aquesta, el Barça només podia generar perill en alguna acció aïllada o amb alguna genialitat, i així ha estat. Dembélé ha realitzat una jugada genial per la banda dreta, anant-se'n per velocitat de diversos rivals, i ha posat una centrada rassa, perquè Memphis Depay marqués l'1-0 (29). Malgrat el gol, el quadre no ha canviat i el Celta ha continuat jugant millor i generant perill. En el minut 35, Ter Stegen ha evitat l'empat, d'Aspas, amb una d'estirada prodigiosa, i tot seguit ho ha provat Néstor Araujo, però la seva rematada ha anat molt centrada. I quan més a prop estava l'empat ha arribat el 2-0, en una altra acció aïllada. En aquesta ocasió ha estat de Memphis, que ha fet la centrada perquè Aubameyang, amb un xut mossegat, aconseguís el segon (40).

Barca Camp Nou ambulància EFE
Moment en què Araujo surt del terreny de joc en ambulància / EFE

Ensurt d'Araujo

Al descans, Xavi ha desfet l'invent inicial donant entrada a Riqui Puig, per Ferran Torres, per recuperar el 4-3-3 clàssic, amb Dembélé i Memphis als extrems i De Jong, Gavi i Riqui al centre del camp. I tot just començar ha arribat el tercer, en una centrade de Dembélé que Aubameyang no ha desaprofitat per ampliar la golejada (47). Ha estat la 13a assistència a la Lliga de Dembélé, que supera Benzema. El Barça, però, ha continuat imprecís, i finalment el Celta ha trobat el premi en una errada terrible entre Ter Stegen i Araujo que ha acabat amb Aspas marcant el 3-1 a plaer (49). El gol ha donat ales als visitants, que han continuat pressionant molt amunt, generant problemes, encara que també deixant uns espais que Dembélé ha aprofitat per fer estralls.

I el partit ha fet un gir en el minut 57, quan el Celta s'ha quedat amb un jugador menys. Memphis Depay se'n va sol i retalla Murillo, que el fa caure, per la qual cosa és expulsat. I tot seguit ha arribat el gran ensurt de la nit. Araujo salta a disputar una pilota i xoca amb Gavi. Ambdós cauen a terra commocionats. El migcampista es recupera, però l'uruguaià perd la consciència, la qual cosa provoca que se l'emportin en ambulància. Després de diversos minuts d'aturada, el partit s'ha reprès, ja amb Ansu Fati sobre el camp, i al minut Iago Aspas no ha marcat el 3-2 de miracle, ja que s'ha quedat sol després d'una passada d'Eric Garcia, que ha patit molt per treure la pilota des del darrere. El capità del Celta s'ha entretingut i no ha resolt amb èxit. Després de l'ensurt, el Barça ha fet valer la seva superioritat numèrica per a, ara sí, fer-se amb el control i calmar el partit. La segona posició, matemàticament, ja està molt a prop.

Imatge principal: Dembélé, Memphis i Aubameyang, celebrant l'1-0 / EFE