El partit entre el Barça i el París Saint-Germain d'aquest dimecres al Camp Nou serà el primer on es podran exhibir estelades sense l'amenaça de sanció de la UEFA. Això es deu a l'acord al qual van arribar el Barça i aquest organisme el passat mes de desembre, després que el club barcelonista retirés el seu recurs al TAS contra les sancions pendents, i que la UEFA es comprometés a revisar la seva normativa. 

D'aquesta manera s'arriba al tram final de la polèmica que es va començar a generar fa dues temporades. Després del primer diàleg el passat 2015, la multa pagada de 30.000 euros per la final de Champions League a Berlín i les posteriors sancions de 40.000 i 150.000 euros no pagades, el conflicte entre el Barça i la UEFA els va distanciar i les posicions es van acabar separant molt. El Barça va interposar un recurs que ha arribat al TAS, però encara sense resolucions fermes, les dues institucions han decidit tornar a acostar posicions.

La UEFA va fer així un pas endavant i es va comprometre a canviar la situació actual, tot i que encara no ha confirmat res i deixa obert el marge de la modificació. A la nova normativa es pretendrà reformular principalment l'apartat que sanciona les expressions de caràcter polític als estadis de futbol, però en cap cas ha assegurat la retirada definitiva de les sancions al Barça.

El màxim organisme del futbol europeu reconeixia que les regles no estan “gravades en pedra" i que poden evolucionar per reflectir “la naturalesa de la societat en la qual vivim”, tot esmentant la importància de la llibertat d’expressió. A més a més, opinava que el límit a l’hora poder prohibir o autoritzar un símbol l’ha de marcar el fet de “si la majoria de les persones raonables se senten ofeses o no”.

Degut a l'aixecament de l'amenaça, si més no fins que s'aclareixi quina és la nova normativa, les entitats sobiranistes (ACN, Òmnium, Pro Seleccions i Drets) no repartiran banderes entre els aficionats. Aquesta serà la primera vegada que no es fa, des de l’inici de la campanya el 2015. Això sí, les entitats han assegurat en un comunicat que saludaran "l’equip de París amb una pancarta en francès -a l’estil de les que s’han desplegat en d’altres partits-, i que els donarà la benvinguda a una altra República".