En un país en què la repressió i la falta de drets són el pa de cada dia, el Barça ha estat destronat (2-3). L'Atlètic de Madrid ha privat que els blaugrana defensin la condició de vigents campions de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita contra el Reial Madrid després de deu minuts de revolució matalassera.

El Barça torna a gaudir

El Barça volia una final de Clàssic i no volia permetre que l'Atlètic li tornés a posar les coses difícils. Però aquest Barça de Valverde, tan irregular com inestable i sublim, s'ha plantat a l'Aràbia en unes semifinals de la Supercopa contra un rival convidat. Però tot i el canvi de format i del viatge, la lluita pel títol ha fet canviar l'esperit blaugrana.

En cap cas s'ha assemblat a aquell equip que va jugar contra l'Espanyol a Cornellà, tot i que els futbolistes fossin gairebé els mateixos. Arturo Vidal s'ha fet un lloc en l'onze titularíssim que ha presentat Valverde, amb l'excepció de l'entrada de Neto a la porteria per culpa de la lesió de Ter Stegen. I és cert que tot i la intenció constant de l'Atlètic d'entorpir el futbol, els blaugrana s'han imposat a base de bon joc.

messi thomas barça atletic efe

Treballant mica en mica per trobar els forats, i aconseguint l'objectiu. Domini del Barça i marejant un Atlètic només capaç d'espantar al contracop. Però el futbol del Barça aquesta vegada ha estat reconeixible.

El Barça jugava fàcil, amb mobilitat i trobant Messi, Suárez i Griezmann en atac. Arribades, però amb mala sort. Recuperació de l'olfacte golejador i algun dubte en defensa. Piqué, Sergi Roberto i Jordi Alba han estat bé, però passaven els minuts i Umtiti seguia demostrant que encara és lent com un tractor dièsel.

morata umtiti messi atletic madrid barça efe

Bogeria de gols

Però tal com estava el partit, en algun moment havien d'arribar els gols. I per sorpresa de tothom, als 22 segons de la segona part ha marcat Koke, que havia entrat al descans. La primera pilota que tocava i cap a dins davant d'un Barça impassible.

I amb la ràbia del marcador en contra després d'un bon partit, Messi s'ha encarregat de fer aixecar l'afició local, que semblava la seva pròpia. Cada vegada que l'argentí tocava la pilota o feia una jugada, l'admiració era màxima. I encara ha estat més gran quan cinc minuts després d'encaixar el primer gol, ha fet l'empat amb una demostració de ganes de final.

messi barça efe

No ha estat tot perquè al minut 60 el mateix Messi ha fet el doblet, però el gol ha estat anul·lat després que l'àrbitre revisés el VAR. I en la següent jugada Griezmann, el Príncep, ha fet el segon gol.

Justícia sobre la gespa i més després del tercer gol blaugrana, de Piqué, gràcies a una jugada d'estratègia formidable. Però al minut 75 ha tornat a intervenir el VAR per anul·lar otro gol al Barça per un fora de joc d'Arturo Vidal. Pels centímetres d'una cresta.

arturo vidal savic felipe atletic barça efe

Revolució de l'Atlètic

I quan el Barça tenia el partit on volia, ha arribat la revolució. Vitolo, que havia entrat feia poc, ha estat atropellat per Neto quan tenia el gol mig fet. I Morata ha empatat de penal a falta de deu minuts per al final.

Just després, més polèmica: mans de Piqué molt clares dins l'àrea que són considerades involuntàries. L'Atlètic ha embogit i aquest estat d'ànim fora de mesura ha beneficiat els matalassers. Remuntada al minut 87 gràcies a un nou contracop amb pèrdua de pilota del Barça. Correa no ha fallat davant de Neto.

neto correa nata atletic barça efe

I amb la remuntada de l'Atlètic aconseguida i amb el Barça totalment descentrat, s'ha acabat el partit. Qui ha jugat millor ha acabat sense final. I els convidats n'han tingut prou amb deu minuts de revolució per guanyar-se el lloc per jugar per un títol contra l'etern rival, el Reial Madrid.