El Barça s'ha acomiadat aquest dimarts de la Champions League superant a domicili un Viktoria Pilsen incansable que sense res a perdre ha anat amb tot a la recerca d'un resultat positiu. Els blaugrana han complert l'expedient, ja que han sumat els 3 punts i per moments han jugat bastant bé, encara que han patit contra un rival molt perillós que, a més de marcar dos gols, ha rematat dues vegades als pals.

Sense res en joc, més enllà de l'honor i del benefici econòmic que suposa cada victòria a la Champions League, Xavi Hernández no ho ha dubtat i ha posat sobre el terreny de joc un onze farcit de suplents. Iñaki Peña ha estat el porter, amb Héctor Bellerín, Piqué, Marcos Alonso i Jordi Alba en la defensa, Kessié, Gavi i Pablo Torre al centre del camp i Ansu Fati, Raphinha i Ferran Torres en l'atac. L'objectiu de Xavi era donar descans als titulars, però també veure en acció a alguns suplents que podrien passar a l'onze inicial ben aviat, com Ferran Torres o Ansu Fati.

Ferran Torres Marcos Alonso gol Barça Viktoria Pilsen / Foto: EFE
Ferran Torres i Marcos Alonso, celebrant el 0-1 en el Viktoria Pilsen-Barça / Foto: EFE

Gols per foragitar el sofriment

El Barça ha començat el partit molt bé, concentrat al darrere i precís amb la pilota als peus. Els blaugrana han aconseguit el control i en el minut 5 ha arribat el 0-1, en un xut de Ferran Torres que el porter local no ha desviat del tot bé, permetent que Marcos Alonso marqués sobre la línia. El gol ha donat ales al Barça, que durant un quart d'hora ha convertit el partit en un monòleg. Ho han intentat Raphinha i Ansu Fati, però els seus xuts han sortit desviats.

El partit ha fet un gir en el minut 20, quan Tomas Chory ha rematat amb el cap al travesser. L'ocasió ha donat ales al Viktoria Pilsen, que ha començat a sortir al contraatac amb alegria, empès pel seu públic. Chory ho ha provat amb un xut centrat, i després ha estat el torn de Vlkanova i de Ndiaye, però els seus xuts han rebotat en defenses blaugrana. I en el minut 29 ha estat a punt d'empatar Kalvach, però el seu xut l'ha aturat Iñaki Peña. I quan pitjor ho estava passant el Barça ha arribat el 0-2, en una preciosa combinació entre Raphinha, Jordi Alba i Ferran Torres, que ha superat Stanek (44).

Xavi Hernández jaqueta seriós / Foto: EFE
Xavi Hernández, durant el Viktoria Pilsen-Barça / Foto: EFE

Una segona part de bojos

Sense res a perdre, el Viktoria Pilsen ha sortit a totes en la segona part i als sis minuts ha aconseguit entrar al partit, gràcies a un dubtós penal de Pablo Torre. Chory l'ha transformat en gol, fent embogir a l'afició local. L'alegria, però, ha durat poc, ja que a la següent acció ha tornat a marcar el Barça, en una bona centrada de Raphinha que Ferran Torres ha rematat al fons de les xarxes. El partit ja estava totalment trencat i faltava pràcticament tota la segona meitat.

En aquesta situació, les ocasions han estat constants, d'ambdós equips. Bellerín ho ha intentat des de la frontal, amb un xut ras que ha aturat el porter, i Hejda ha respost amb una rematada de cap desviada. Després ha pogut marcar Gavi, però el seu xut ha rebotat en un defensa, i la resposta ha estat de Vlkanova, que s'ha trobat amb un inspirat Iñaki Peña. Finalment, el premi ha estat per al Viktoria Pilsen, en una gran rematada de cap de Chory que ha acabat dins de la porteria (63'). El gol ha fet que el Barça canviés el panorama del partit amb possessions més llargues, evitar l'anada i tornada que tant mal li estava fent. Finalment, Pablo Torre, amb un golàs, ha sentenciat el partit, encara que a la mateixa acció s'ha lesionat (75'). El partit ja estava sentenciat, però el conjunt txec encara ha tingut una altra clara ocasió, un xut llunyà de Jirka que ha acabat repel·lit pel pal. Torn per a l'Europa League.