El Barça s'ha adjudicat una nova Lliga Catalana de bàsquet després d'imposar-se al BAXI Manresa al pavelló Barris Nord de Lleida (81-79). Els barcelonins han sabut reaccionar al tercer quart per deixar els bagencs fora de combat i sense pràcticament opcions de lluitar pel trofeu. Un magistral final de partit culer li ha donat el 24è títol com a millor equip català al conjunt blaugrana.

El Manresa, molt més intens que el Barça

Una nova final de la Lliga Catalana amb els dos últims vencedors de la competició i amb els dos equips que van ser molt superiors als seus rivals a les semifinals. Un Barça amb una nova filosofia i amb Roger Grimau a la banqueta davant d'un Manresa consolidat amb Pedro Martínez. I això mateix és el que s'ha començat a veure sobre la pista, ja que els manresans han estat més seriosos i aplicant molta més intensitat en cada jugada.

Brancou Badio, amb 6 punts, i Juan Pablo Vauet, amb 4 punts, han estat els dos jugadors que han guiat el Manresa en el primer quart. Jan Vesely i Darío Brizuela, amb 4 punts cadascun, han mantingut el Barça. Però l'avantatge ha estat del Manresa (18-20).

Ara bé, aquesta intensitat dels bagencs ha continuat al segon quart, amb menys punts a l'inici, però amb un festival en els últims minuts. Per part del Barça apareixia un salvador James Nnaji amb els seus taps. I aleshores el Manresa ha posat la directa, amb un gran tir exterior de Brandon Taylor, anotant 4 triples de 4 intents. I és que el base estatunidenc, amb 12 punts, igual que el seu company Badio, han deixat el Manresa amb un +13 —màxim avantatge del partit— al descans (34-47).

Magistral reacció del Barça

Però el Barça ha reaccionat al tercer quart i s'ha refet després d'una mala primera meitat. La força amb la qual ha entrat el conjunt blaugrana ha deixat tocat un Manresa molt menys efectiu. I el Barça, anotant sense parar i amb bon percentatge d'anotació tant interior com exterior, ha donat la volta al marcador.  I tot gràcies a l'encert de Tomas Satoransky, Àlex Abrines i Oscar Da Silva. Un total de 32 punts del Barça en el tercer quart i només 11 del Manresa han donat l'avantatge al conjunt culer (66-58).

I en l'últim quart el Barça ha seguit anotant, mentre que el Manresa ha pres més males decisions. Els bagencs, a remolc dels barcelonins. I quan els culers han arribat al +10 per sobre al marcador han sabut jugar amb l'avantatge. I és que el Barça ha sabut accelerar a temps, just després del descans, per imposar el seu millor joc i endur-se una nova Lliga Catalana, la número 24 de la seva història, tot i l'esperança final del Manresa i dels 25 punts de Brancou Badio.