L'Atlètic i el Reial Madrid han empatat al Wanda Metropolitano (0-0) en un partit en el qual els dos conjunts han ofert una imatge força decebedora. Els del Cholo Simeone han estat millors al primer temps, però a la segona part han renunciat a l'atac i pràcticament no han tingut oportunitats de gol. Els de Zinedine Zidane, per la seva banda, han tingut la possessió de la pilota, però han estat incapaços d'intimidar Jan Oblak. Eden Hazard, la nova esperança blanca, ha estat, un dia més, completament inofensiu.

El Cholo, fidel al seu estil

El guió del partit no ha estat una sorpresa, precisament. L'Atlètic de Madrid del Cholo ha esperat el Madrid a camp propi amb un 4-4-2 clàssic i ha esperat el millor moment per contraatacar gràcies a Vitolo, Joao Félix i Diego Costa. Els de Zidane, per la seva banda, han volgut tenir la pilota, però no han aconseguit intimidar Jan Oblak en cap moment dels primers 45 minuts.

La clau del primer temps l'ha tingut el matalasser Kieran Trippier. Aprofitant que Eden Hazard no estava disposat a defensar i que el lateral esquerre dels blancs era Nacho, l'ex del Tottenham ha estat un punyal constant pel carril dret i ha castigat l'àrea de Thibaut Courtois amb centrades perilloses.

Trippier Sergio Ramos Atlètic Reial Madrid EFE

La primera ocasió clara del partit ha estat per Joao Félix. En el minut 8, el portuguès s'ha desmarcat en profunditat, ha entrat a l'àrea del Madrid i ha estat a punt de superar Courtois amb un xut massa creuat. Ha estat el primer avís de la nova perla matalassera, que també ha pogut marcar amb un cacau des de la mitja lluna abans del descans.

Per part del Madrid, l'encarregat de xutar a porteria ha estat Toni Kroos. L'alemany ha posat a prova Oblak amb dos míssils des de fora de l'àrea, però l'eslovè ha respost amb sobrietat. Karim Benzema i Hazard, mentrestant, intentaven generar joc a la zona de tres quarts, però la seva aportació ha estat més que deficient.

L'Atlètic renuncia a l'atac

La segona part ha seguit el mateix guió que la primera: és a dir, poques ocasions i plantejaments poc atrevits. Descontent amb el domini aclaparador de la pilota del Madrid, el Cholo ha substituït Renan Lodi, un lateral esquerre, per Thomas Lemar, un extrem, de manera que Saúl ha ocupat posicions defensives. El canvi s'havia d'interpretar com un moviment ofensiu que animaria el duel, però el cert és que l'equip matalasser s'ha passat molts minuts allunyat de la porteria de Courtois.

El Madrid, per la seva banda, ha seguit l'estratègia del primer temps. Com que Hazard i Eden Bale no aconseguien desbordar, els blancs han intentat batre Oblak amb xuts des de la llarga distància. L'extrem gal·lès i Casemiro ho han provat, però els seus cacaus ni tan sols han anat dirigits entre els tres pals.

benzema madrid atletic efe

Quan quedaven 20 minuts de partit el Cholo ha fet gala de la seva mentalitat defensiva i ha canviat Joao Felix per Marcos Llorente, mentre que Zidane ha sacrificat Fede Valverde i ha apostat per Luka Modric, que tornava de lesió. Més tard el francès també ha retirat un inoperant Hazard del terreny de joc i ha situat James Rodriguez a la seva posició. Els moviments d'uns i altres, en definitiva, defineixen a la perfecció la idiosincràsia de cada equip.

L'ocasió més clara del partit ha arribat en el minut 75, quan Benzema ha rematat amb el cap una centrada de Nacho. Oblak, però, ha realitzat l'aturada de la jornada i ha salvat el seu equip. Abans d'acabar, l'Atlètic també ha pogut aconseguir el gol clau, però Koke no ha pogut rematar una nova centrada de Trippier al primer pal.

Amb l'empat, el Madrid se situa líder amb 15 punts, 2 més que el Barça i 1 més que l'Atlètic, que és tercer. Les sensacions que transmet l'equip de Zidane, això sí, no són bones. Aquest diumenge no ha estat inferior al rival ciutadà, però el cert és que els del Cholo tampoc han mostrat la seva millor versió.