L'Atlètic de Madrid s'ha aliat aquest dimecres amb l'èpica per eliminar l'Inter de Milà i classificar-se per als quarts de la Champions League. Els de Simeone, que havien de remuntar l'1-0 de l'anada, han començat perdent i no han aconseguit igualar l'eliminatòria fins al minut 86. Després ha vingut la pròrroga, en la qual ha estat pitjor, però a la tanda de penals, amb un Oblak estel·lar, han aconseguit tancar una classificació espectacular.

Griezmann Atlético EFE
Griezmann ha empatat el partit després d'un error defensiu de l'Inter / Foto: EFE

Griezmann respon el cop de l'Inter

La primera part ha estat espectacular, des del xiulet inicial. En un Metropolitano en ebullició, l'Atlètic de Madrid ha sortit a totes, fixant un ritme de joc molt alt, per desarborar la poblada i treballada defensa de l'Inter de Milà. El conjunt neroazzurro ha cedit la pilota, però no s'ha oblidat d'Oblak, ja que sempre que ha pogut ha sortit a l'espai, amb uns Dumfries i Thuram molt actius en el futbol vertical. En el minut 6 ha arribat la primera ocasió del partit, un xut creuat de Lino que Sommer ha desviat com ha pogut. La resposta de l'Inter no ha tardat a arribar, en el minut 13, en una escapada de Dumfries per la banda dreta. El lateral ha disparat en dues ocasions, i en ambdues s'ha trobat amb un Oblak molt segur. I en el minut 18 ha estat el torn de Lautaro Martínez. L'argentí ha disparat i la pilota ha rebotat en un defensa de l'Atlètic, enverinant-se, la qual cosa ha obligat Oblak a lluir-se de nou.

Després dels ensurts de l'Inter de Milà, l'Atlètic ha tornat a créixer en el partit, amb un Griezmann molt actiu entre línies. En el minut 29, Morata ha rematat una centrada d'Hermoso, però s'ha trobat amb Sommer. I en el minut 33 ha arribat el gol de l'Inter, en una gran acció per la banda esquerra de Barella, que ha cedit la pilota per a Dimarco, que no ha fallat. I just després, l'Atlètic ha empatat, gràcies a un error de Bastoni, que no ha allunyat bé una pilota, un regal que Griezmann no ha desaprofitat. Els dos gols han provocat que ambdós equips es calmessin una mica, guardant forces per a la segona part.

Memphis Depay Atlético EFE
Memphis Depay ha estat clau, amb un gol que ha enviat l'eliminatòria a la pròrroga / Foto: EFE

Memphis Depay envia l'eliminatòria a la pròrroga

Després del descans, l'Atlètic de Madrid ha sortit amb la mateixa intensitat que en la primera part, a totes, amb un ritme endimoniat. En el minut 52, l'ha tingut Griezmann, en un xut ras que ha aturat Sommer. I el 60' ha estat el torn de Morata, que ha rematat una centrada de Llorente per damunt del travesser. A poc a poc, l'Inter de Milà s'ha anat tancant a la seva àrea, amb una doble línia defensiva molt complicada de superar. L'Atlètic ha patit per generar perill, mentre que l'Inter sortia al contraatac. En el minut 76, Thuram s'ha quedat sol davant d'Oblak, però ha disparat alt.

En els últims minuts, sense res a perdre, l'Atlètic se n'ha anat amb tot a dalt, a la recerca de la pròrroga. Barella ha perdonat un mà a mà amb Oblak, una errada que l'Inter ha acabat pagant car. Memphis ha avisat, amb un xut al pal i just després, en el minut 86, el neerlandès ha aconseguit el 2-1, amb un excel·lent xut. L'Atlètic, de fet, ha pogut evitar la pròrroga, en l'última acció del partit, però Riquelme ha disparat fora quan ho tenia tot de cara per marcar.

89a13cc7578b21235ee83d5c83c6f46b505c7f32
Oblak ha aturat dos penals en la tanda decisiva contra l'Inter / Foto: EFE

Oblak, ídol a la tanda de penals

La pròrroga, com s'esperava, ha estat tan igualada com emocionant. El primer a espantar ha estat l'Inter, però Thuram ha tornat a ser desencertat en la rematada. La resposta l'ha tornat a protagonitzar Memphis, que s'ha trobat amb un Sommer molt atent. A partir d'allà, el partit s'ha enterbolit, amb constants faltes i interrupcions.

La segona part de la pròrroga ha estat de l'Inter de Milà, que s'ha apoderat de la pilota i ha tancat l'Atlètic de Madrid en la seva àrea. Amb tot i això, no hi ha hagut cap ocasió clara, per la qual cosa l'eliminatòria se n'ha anat a la tanda de penals. I ha aparegut Oblak, que ha parat dos llançaments, a Alexis Sánchez i a Klaassen, que unit a un xut ls núvols de Lautaro li ha donat la classificació a l'Atlètic.

b2732327ad5420ef95f8f47e5f6ec3ea7f461c06
Els jugadors del Dormund, celebrant el 2-0 contra el PSV / Foto: EFE

El Dortmund elimina el PSV amb patiment

En l'altra eliminatòria de la jornada, el Borussia Dortmund s'ha classificat per als quarts de final gràcies a un gol molt matiner de Jadon Sancho, que ha marcat amb un xut ras ajustat al pal (3'). El conjunt alemany ha pogut deixar l'eliminatòria sentenciada en la primera part, però Füllkrug, Brandt i Maleen han fallat ocasions molt clares.

En la segona part, amb el PSV molt ofensiu, el partit s'ha trencat i les ocasions. En el minut 53, Lozano ha estat a punt d'igualar l'eliminatòria, però el seu xut s'ha estavellat al pal. I just després ha estat el torn de Luuk de Jong, que ha vist com Kobel evitava l'1-1. El porter local, de fet, s'ha tornat a lluir poc després, en evitar el gol de Bakayoko. El Dortmund ha aconseguit aguantar l'1-0 i en el 95' a l'última acció del partit, Reus ha marcat el 2-0, per certificar l'anhelat bitllet per al sorteig de divendres.