Valentí Guardiola, pare de Pep Guardiola, no acostuma a prodigar-se Als mitjans de comunicació, precisament per evitar que les seves paraules puguin tergiversar-se i perjudicar el seu fill. La passada matinada, però, el pare de l'entrenador del Manchester City va rebre la trucada d'una ràdio de l'Argentina, Radio Villa Trinidad, per parlar de l'èxit del seu fill en dirigir els citizens a la gran final de la Champions League.

La conversa, molt distesa, va repassar moments de la vida de Guardiola. "Hem parlat poc de futbol. De petit ja portava una pilota, sempre jugava amb una pilota", explica al principi el pare de l'entrenador. Res semblava indicar que acabaria en polèmica.

Valentí Guardiola: "El meu fill a la Selecció Espanyola? Ho dubto"

Durant la conversa, li pregunten a Valentí Guardiola si veu Pep entrenant algun dia la Selecció Espanyola, un fet que tothom sap que és impossible. "No soc ningú per dir-li què ha de fer. Aquest any ha fet ja 50 anys", afirma el progenitor de l'entrenador. "Et puc dir que no vull que dirigeixi la Selecció Espanyola, penso que no. Ara bé, tornar al Barça com a tècnic o com una persona que doni consells.. això no ho descarto, però a la Selecció Espanyola, ho dubto", explica el pare de Guardiola.

Malgrat que al principi diu "no vull", en tota l'explicació Valentí Guardiola dona a entendre que no el veu, que ho dubta, una lògica que tothom entén, però que al Twitter no han desaprofitat per saltar-li a la jugular.

A més, Valentí Guardiola afegeix que guanyar la Champions amb el City seria "una satisfacció molt gran", encara que li hagués agradat que "la final fos contra el Reial Madrid".

Allau d'atacs al pare de Guardiola

Tan bon punt l'entrevista a Valentí Guardiola s'han propagat per les xarxes socials, l'escarni ha estat brutal, amb acusacions de tota mena. "Estic d'acord amb el que ha dit el germà secret del cordovès", afirma un usuari del Twitter. "Mira, no pensava mai coincidir amb el senyor pare de Guardiola en alguna cosa, bona notícia, jo tampoc no el voldria de seleccionar espanyol", afegeix un altre.

val

val1

val2

val4

"Jo crec que ho diu perquè a la selecció paguen poc". "Feixisme del bo". "Quin pocavergonya". "Si me la porta fluixa el pixa colònies, imagina't el pare". "Doncs bé que quan era jugador anava a la selecció i callava, de tota manera, tranquil, que on no es vol anar no s'és benvingut. A pasturar cabres, separatistes". "No sé si és més ximple el pare o el fill"... I així un llarg etcètera.

 

Imatge principal: Pep Guardiola, en un partit del Manchester City d'aquesta temporada / Europa Press